Turizmcilerden, alkollü içkilere yapılan ÖTV zammına büyük tepki...

Turizmcilerden, alkollü içkilere yapılan zamma isyan. TUROB Başkanı Bayındır, "Otellerimizdeki maliyet artışına, bir de ÖTV eklendi, maliyetlerimize tuz biber ekti" dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turizmcilerden, alkollü içkilere yapılan ÖTV zammına büyük tepki...

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, başta ‘et ürünleri’ olmak üzere birçok konuda otellerde ciddi bir maliyet artışıyla karşı karşıya olduklarını kaydederek, “Alkollü içkilerin özel tüketim vergisi (ÖTV) tutarları, dün gece alınan bir karar ile arttırıldı. Zira otellerimizde, döviz cinsinden kazandığımız gelir düşerken, diğer yandan TL karşısında maliyetlerimiz her geçen gün artmaktadır. Alkollü içkilere yapılan bu zam da, maliyetlerimizin üzerine tuz biber ekmiştir” dedi. 

 

Turistlere karşı imajımızı olumsuz etkiliyor...

 

Ülkemizde alkollü içkilerdeki ÖTV oranın yüksek olduğunu geçmiş dönemlerde birçok kez dile getirdiklerini anlatan Timur Bayındır, şunları söyledi:  “Ülkemize gelen turistler, özellikle alkollü içkilerdeki fiyatları görünce, ‘-Siz bize ekonomik oda veriyorsunuz, ancak alkolden para kazanıyorsunuz’ diyorlar. Bizler de turistlere, içeceğin üzerinde ciddi bir ÖTV oranı olduğunu anlatmakta ne yazık ki zorlanıyoruz. Bu nedenle de, geçmiş yıllarda, alkollü içkilerdeki yüksek ÖTV’yi birçok kez açıkladığımız için bir miktar indirim yapılmıştı. Ancak, yapılan en son zam ile bu indirim geri alınmış oldu” diye konuştu.


 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.