Turizmciler, "Sultanahmet gerçek kimliğine kavuştu"...

Geçtiğimiz yıllarda Sultanahmet Meydanı’nda düzenlenen ‘Ramazan ayı etkinlikleri’, bu yıl Beyazıt Meydanı’nda yapılıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Fatih Belediyesi’nin aldığı bu karar, turizmciler arasında memnuniyetle karşılanıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turizmciler, "Sultanahmet gerçek kimliğine kavuştu"...
Nitekim turizmciler Sultanahmet Meydanı’nda yapılan etkinliği; tarihi dokuya zarar vermesi, tarihi dokuyu kapatması, turistlerin yoğun olarak kullandığı meydanın çöp yığınlarıyla dolması gibi nedenlerden dolayı istemiyordu.

Ramazan ayındaki kültürel ve sanatsal etkinliklere turistler de ilgi gösterecek  
Etkinliklerin Sultanahmet Meydanı’ndan kalmasından son derece mutlu olduklarını belirten Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, “Sultanahmet, tarihi ve kültürel zenginliğiyle kentimizin misafir odasıdır. Bu tarihi meydanda, Ramazan ayında yaşanan yoğunluğun, Beyazıt Meydanı’na yönlendirilmesini çok olumlu karşılıyoruz. Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ertuğrul Günay başta olmak üzere, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Fatih Belediyesi’ni bu uygulamalardan ötürü, turizmciler olarak kutluyoruz” dedi.
Ramazan ayı boyunca, kent genelinde kültürel ve sanatsal birçok etkinliğinin olacağını anlatan Timur Bayındır, ‘Ramazanda Caz’ gibi organizasyonlara, İstanbulluların yanı sıra, turistlerin de yoğun ilgi göstereceğini kaydederek, bu konuda yapmış olduğu atılımla, İstanbul 2010 AKB Ajansını ve emeği geçenleri canı gönülden kutladığını sözlerine ekledi. (shf)




Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.