Turizmciler sezondan memnun...

Her yıl binlerce yabancı turisti konuk eden Türk turizminin başkenti Antalya'da turizmciler, yaşanan olumsuzluklara rağmen sezondan memnun olduklarını söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turizmciler sezondan memnun...

Turizmci Ramazan Aslan, tüketicinin çok bilinçli olduğunu, nereye ne kadar harcayacağını iyi hesap ettiğini ifade ederek "Dolayısıyla kaliteli hizmetle fiyata endeksli hizmeti iyi rakamlara pazarladığımız sürece, müşteri sorunu yok ama şu an pazarlama rakamları ile otelcilerin sorunları var" dedi.

 

Turizmcinin 2010 sezonu başladığında hayli heyecanlı olduğunu anlatan Aslan, şöyle konuştu: "Nisan ayında İrlanda'da yaşanan kül bulutu, bize dünyanın ne kadar küçük olduğunu gösterdi. Bu durumdan etkilendik. Toparlanması kısa sürdü. Şu güne kadar iyi bir sezon geçirdik."

 

SU GİBİ AKAN BİR SEZON DEĞİL

 

Ramazan ayı nedeniyle Ağustos ayında iç pazarda çekilme olacağı kaygısını taşıdıklarını da belirten Ramazan Aslan, "Ancak Ağustos ayını da rahat geçireceğimizi düşünüyorum" dedi. 2010 sezonunun biraz sıkıntılı bir sezon olduğunu, su gibi akmadığını belirten Aslan, "Tamamıyla dünyadaki ekonomiden de görebildiğimiz bir dağılma var. Herşeye rağmen şükrediyoruz. Bölge neredeyse tamamıyla dolu. İnşallah sezonu dolu dolu geçireceğiz" ifadelerini kullandı.

 

UMDUĞUMUZU BULAMADIK

 

Turizmci Kadir Bilici ise 2010 turizm sezonunun tam olarak turizmcinin beklentilerini karşılamadığına dikkat çekerek "Baslangıçta turizmcinin psikolojisi çok iyiydi. Sezonun iyi geçeceğini bekliyorduk ancak sezon ortasında umduğumuz bulamadık" dedi. Bilici, 2010 sezonunun tamamen fiyata endeksli bir sezon olduğuna dikkat çekti.

 

Antalya'ya gelen turistler ise deniz, güneş ve doğanın tadını çıkarırken Türkiye'nin çok güzel bir ülke olduğunda birleşiyor. Türkiye'nin tatil için ideal bir ülke olduğunu söyleyen turistler, zamanın nasıl geçtiğini anlamadıklarını belirtiyor. Ülkesinde mankenlik yapan Rus turist Katia Haritonova, Türkiye'nin farklı bir ülke olduğunu belirterek, "Birçok ülkeye gittim ama Türkiye farklı. Oteller çok güzel, hava çok güzel. Türkiye hiçbir ülkeye benzemiyor. Zamanın nasıl geçtiğini anlamıyoruz" diye konuştu. (İHA)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.