Turizmciler, korku turizmi yapmak istemiyor
Antalya’dan 95 km ve Kemer’den 55 km uzaklıkta olan Adrasan bakir ve bozulmamış muhteşem doğal güzellikleri hem yurt içi hem de yurt dışından çok sayıda kişiyi misafir ederek onlara farklı bir tatil seçeneği sunuyor.
Doğal ortamı bozulmayan ve daha çok bungalov, pansiyon ve küçük oteller ile çok sayıda restaurantın yer aldığı bu özel koyda tatil için gelenler, dinlenmenin ve sessizliğin keyfi ile tatil yaparken ayrıca balık avı, tekne turu, dalış, yürüyüş ve yamaç paraşütü ile de farklı heyecanlar yaşıyorlar. Adrasan koyu, yaz aylarında bölgede düzenlenen Mavi Yolculuk teknelerinin de önemli bir uğrak yeri. Balık tutma hastalarının da vazgeçemedikleri noktaların başında gelen Adrasan’da çok zengin balık çeşitliliği meraklıları kendisine çekmeyi başarırken, dalış da büyük ilgi çekiyor.
Önlerini göremeyen turizmciler, gelecekten kaygılı…
Adrasan, eşsiz kumsalı, bakir doğasıyla görenleri kendisine adeta aşık ediyor. 1996 yılında belde olan Adrasan, belediye olmadan önce bir kez ve belediye olduktan sonra iki kez imar planı çıkmasına rağmen, imarın iptal edilmesi nedeniyle bölgedeki turizmcileri zor durumda bırakmış. Bölgede çok sayıda yerli halkın kendisine ait tapulu arazilerinde, yapılaşmaları sonucu oluşturdukları pansiyon, otel, motel ve restaurantlar halen hizmet veriyor. Adrasan’lı turizmciler, son yıllarda adı daha çok imar sorunları, yıkım kararları ve kaçak yapılaşma ile duyulan Adrasan’ın artık bu imajdan silinmesini istiyorlar. Önlerini görmeleri için gerekenin yapılmasını isteyen Adrasan’lı bazı turizmciler bir birlik oluşturmak amacıyla da düğmeye basmışlar. “Korku turizmi ile yarın başımıza ne gelecek? “ Mantığı ile gelecek de sıkıntılar yaşamamak için imar sorunun çözülmesini isteyen Adrasan’lı turizmciler bu konuda devlet büyüklerine seslenerek, konunun çözüme kavuşturulmasını istiyorlar.
Şeşen, “Yıkıcı değil, yapıcı çözüm arıyoruz”
Adrasan’da 1980’li, yıllardan bu yana turizm yaptıklarına dikkat çeken Hotel Goldenriver ve Changa Bungalows sahibi Ahmet Rasim Şeşen, Adrasan’ın son dönemlerde daha çok imar sorunları, yıkım kararları ile anıldığına dikkat çekerken, bu imajın artık silinmesinin gerektiğini ve imar konusunda da verilecek olan kararın artık bölge turizmcilerinin önünü açacağını söyledi.
Şeşen yaptığı açıklamasında, “ Adrasan, belediye olmadan önce ve belediye olduktan sonra toplam üç kez imar planı çıktı. Ancak bu üç imar planı da çeşitli nedenlerle iptal edildi. Burada % 80’i yerli halkın kendisinin işlettiği ve turizmcilerin kendi tapulu arazilerinde turizm yapılıyor. Bölgemizde 200’e yakın irili ufaklı, pansiyon ve restaurant bulunuyor. Artık burada korku turizmi yapmak istemiyoruz. Yıkıcı değil, yapıcı bir çözüm arıyoruz. Bölgemizin korunmasını ve yeni imar planının buna göre yapılmasını devlet büyüklerimizden bekliyoruz. Antalya sahillerinde bakir kalmış ve böyle kalmasını istediğimiz Adrasan’da beş yıldızlı otellerin yapılmasını istemiyoruz. Açıkçası Adrasan gibi güzel ve bakir bir koy yok “ dedi.
Turizmciler birlik için düğmeye bastı..
Adrasan’li bazı turizmciler ile birlikte bir araya gelerek yeni birlik oluşturmak amacıyla düğmeye bastıklarını da ifade eden Şeşen, “ Adrasan’lı bazı turizmciler olarak birlikte bir araya gelerek bu konuda neler yapabileceğimizi oluşturmak amacıyla bir birlik oluşturma çabası içindeyiz. Kısa sürede bu birliğe sahip olacağımıza inanıyorum. İmar planlarının çözülmesi ve önümüzü görebilecek bir gelecek ile ciddi bir Adrasan tanıtımı için düğmeye basmak amacındayız. Birçok fuara katılıp, bu eşsiz güzelliği dünyaya daha da iyi tanıtmak istiyoruz. Ancak tek sıkıntımız Adrasan’lı turizmciler olarak korku turizminden sıyrılmak. Bundan sıyrıldıktan sonra bölgemiz daha düzenli olacak. Böylece bu düzen içinde daha ciddi bir turizm yapacağız. Bölgemiz halen Haziran-Temmuz-Ağustos aylarında full çekiyor. Amacımız öncelikle Adrasan’da bu sezonu altı aya çıkarmak ardından da tüm seneye yaymak olacak” diye konuştu.
Adrasan’a nasıl ulaşılır?
Antalya’dan Kumluca yönünde ana yoldan giderken, Adrasan (Çavuşköy) yazılı kavşaktan içeri giriyorsunuz. Bundan sonra 22 kilometre süren bir yolculuk yapmanız gerekiyor. Yol biraz virajlı. Yol boyunca çam ağaçlarının arasından, sessizliğin keyfini çıkararak Çavuşköy Merkezine ulaşıyorsunuz. Bu arada yaz aylarında bu eşsiz güzelliklerde sessizliliğin içinde tatili yapmak üzere çok sayıda politikacı ve ünlü sanatçı Adrasan’ı tercih ediyor.
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: