Turizmci Hayriye Cömertoğlu vefat etti...

Botanik ve Delphin Oteller Zinciri'nin kurucularından olan Hayriye Cömertoğlu, yaşamını yitirdi. Uluslararası seviyede en çok ödül alan otellerin kurucusu Hayriye Cömertoğlu, kurduğu tesislerle yüz binlerce yabancı misafirin Türkiye aşığı ve müdavimi olmasını sağladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turizmci Hayriye Cömertoğlu vefat etti...

Alınan bilgiye göre, 84 yaşındaki Hayriye Cömertoğlu, Alanya'nın Okurcalar beldesindeki kendisine ait Botanik Otel'de aniden fenalaştı. Yakınları tarafından hastaneye götürülmeye çalışılan Cömertoğlu, yolda hayatını kaybetti. Cömertoğlu'nun kalp krizi sonucu öldüğü bildirildi.

 
Cömertoğlu'nun cenaze namazı yarın, Okurcalar beldesinde eşiyle birlikte yaptırdığı Berat - Hayriye Cömertoğlu Camisi'nde kılınacak. Cenaze daha sonra Antalya'ya götürülecek ve Uncalı'daki aile mezarlığında toprağa verilecek.

 

1926 yılında Ankara'da dünyaya gelen Hayriye Cömertoğlu, eşi Berat Cömertoğlu ile birlikte 1980'li yılların başında Okurcalar'a gelerek Botanik Otel'i kurmuşlar ve beldede turizmi başlatan ilk isimler olmuşlardı. 4 çocuk, 9 torun sahibi olan Hayriye Cömertoğlu, eşi Berat Cömertoğlu ile birlikte hayırsever bir çift olarak tanınıyor. Okurcalar'da Berat - Hayriye Cömertoğlu adını taşıyan bir ilköğretim okulu, 1 çok programlı lise ve 1 cami yaptıran çift, ayrıca Nurcan Cömertoğlu adına da bir sağlık ocağı yaptırmışlardı.

 

Çiftin, Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde bin öğrenci kapasiteli Turizm Meslek Yüksek Okulu ile öğrenci yurdu yaptırdıkları, aynı ilçede 10 bin fidan dikerek Berat - Hayriye Cömertoğlu Hatıra Ormanı oluşturdukları da bildirildi.

 

www.turizmaktuel.com olarak,  merhuma Allahtan rahmet, yakınlarına, sevenlerine ve Türk turizm camiasına başsağlığı diliyoruz.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.