turizmaktuel.com'dan dev bir transfer daha...

turizmaktuel.com, 2010 yılında başlattığı transfer atağına devam ediyor. Turizm dünyasının çok yakından tanıdığı ve saygı duyduğu bilim adamı ve akademisyen Ercan Sırakaya, 'Turizm Aktüel Ailesi'ne katıldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
turizmaktuel.com'dan dev bir transfer daha...

Hafta başında, kadrosunu turizm camiasının en sevilen akademisyenlerden Volkan Altıntaş'ın katılımıyla daha da güçlendiren www.turizmaktuel.com'dan, dev bir transfer daha. Turizm dünyasının çok yakından tanıdığı ve saygı duyduğu Prof.Dr. Ercan Sırakaya da, "Turizm Aktüel Ailesi"ne katıldı. Güney Karolina Üniversitesi Otel, Restoran ve Turizm İşletmeciliği bölümünde öğretim üyesi olan aynı zamanda araştırmadan sorumlu dekan yardımcılığı görevini yürüten Prof.Dr. Ercan Sırakaya, Turizm Aktüel Dergisi ve www.turizmaktuel.com'da köşe yazılarıyla ve Akademik Turizm Danışmanı olarak yer alacak.

Prof. Dr. Ercan Sırakaya , Güney Karolina Üniversitesi Otel, Restoran ve Turizm İşletmeciliği bölümünde öğretim üyesi ve aynı zamanda araştırmadan sorumlu dekan yardımcılığı görevini yürütmektedir. Doktorasını Clemson Üniversitesi'nde tamamlayan Prof. Sırakaya, sürdürülebilir turizm, turizm ekonomisi ve kalkınma politikaları, turizm destinasyon pazarlaması/yönetimi ve araştırma yöntemleri konularında dersler vermektedir.
Kendisinin dünyanın sayılı bilimsel turizm yayınlarında editörlük ve hakemlikleri yanında, dünya turizm literatürüne geçmiş çalışmaları da mevcuttur. 1996-1998 yıllarında Pennsylvania Eyalet Üniversitesi, 1998-2006 yıllarında arasında ise Texas A&M Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yapmıştır.
 
Dünyanın en prestijli bursları arasında yer alan Fullbright bursu ile 2007 yılında Rusya, Saint Petersburg State Üniversitesi'nde, 2005 yılında İzmir Ekonomi Üniversitesinde ziyaretçi öğretim üyesi olarak bulunan Prof.Sırakaya, Türkiye dahil, Güney Amerika’da Guatemala ve Ekvator’un eko turizm master planlarını yapmış, Afrika’da Gana dahil dünyanın bir çok ülkesinde de turizm projeleri yürütmüştür. Prof.Dr. Ercan Sırakaya, uluslararası turizm camiasının çok yakından tanıdığı ve saygı duyduğu bilim adamları arasında yer almaktadır.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.