Turizm tesislerine kapasite artırma izni geliyor...

Turizmci kapasite arttıracak. Anayasa Mahkemesi’nin orman alanlarında turizm tesisi izni verilmesine olanak sağlayan Orman Kanunu maddesini iptal etmesinin ardından durumları belirsizliğe giren turizm tesislerini rahatlatacak yasal düzenleme hazırlandı. İptal kararından önce izin verilmiş tesislerde tadilat, kapasite, tür ve sınıf değişikliği yapılabilecek.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turizm tesislerine kapasite artırma izni geliyor...

Konuyla ilgili kanun tasarısı TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Anayasa Mahkemesi’nin 8 Kasım 2003 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Orman Kanunu’nun 17’nci maddesinin üçüncü fıkrasıyla ilgili iptal kararından bu yana Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından orman alanlarında yeni turizm tesisine izin

verilemiyor. Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararından önce verilmiş ön izinler iptal edilirken, kesinleşmiş izinlerin durumu da belirsizliğe girmişti.

 

Madencilik için tesis kurma izni...

 

Tasarıya göre, devlet ormanlarında maden aranması ve işletilmesi ile madencilik faaliyeti için zorunlu tesis, yol, enerji, su, haberleşme ve alt yapı tesislerine bedeli alınarak Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından ruhsat süresini geçmemek üzere izin verilebilecek. Devletçe baraj, gölet, liman ve yol gibi yapılarda dolgu maksatlı kullanılan her türlü yapı hammaddesi üretimi için yapılacak madencilik faaliyetleri ile zorunlu tesislerinden ise bedel alınmayacak.

 

TALEP EDEN İZİN  SAHİBİNE İRTİFAK HAKKI VERİLECEK

 

Meclise sunulan tasarıyla, Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararının yürürlüğe girdiği söz konusu tarihten önce izin verilen turizm tesislerinin üçüncü kişi veya kuruluşlara devrine olanak sağlanacak. İzinli saha içinde kalmak kaydıyla mevcut tesislere tadilat, kapasite, tür ve sınıf değişikliği izni verilebilecek. İzin sahipleri talep ederse bu izinlerle ilgili irtifak hakkı tesis edilebilecek. (HT)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.