Turizm Okulu mezunlarından, turizm öğrencilerine konferans...

İstanbul Teknik Üniversitesi Vakfı Turizm ve Otelcilik Okulu “Geleneksel Konferans ve Paneller” dizisini sürdürüyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turizm Okulu mezunlarından, turizm öğrencilerine konferans...

Konusunda uzman, sektörün önde gelen temsilcilerinin davet edildiği, her hafta Çarşamba günleri düzenlenen konferanslarla; öğrencilerin kültürel ufuk penceresi genişletmekte, sosyal yönlerinin ve özgüvenlerinin güçlenmesine katkıda bulunulmaktadır. 

 

Bu kapsamda, İTÜ Vakfı Turizm Okulu’ndan geçmiş dönemlerde mezun olan öğrencilerimizin yeni dönem öğrencilerine  bilgi ve deneyim akışını sağlama amacıyla konferans ve paneller düzenlenmektedir.  Konferansların amacı mezunlarımızla öğrencilerimiz arasında köprü kurarak, onlara turizmi sevdirme ve hizmet bilinci kazandırmaktır. 

 

Bu çerçevede, Okulumuza davet edilen iki mezunumuzun verdiği konferansın açılışını yapan Turizm Okulu Başkanı Şaban Ali Yaşaroğlu, takdim konuşmasında, “Sevgili öğrenciler,  20 yıl önce okulumuzdan mezun olan Hayriye Mete Arıcasoy ile 7 yıl önce mezun ettiğimiz Hakan Öner şimdi sizlerin huzurlarınızda.  Hayriye, Ceylan InterContinental’in Katlar Müdiresi, Hakan ise,  Erguvan Oteli’nin Genel Müdürlüğü'nü yapmaktadır. Mezunlarımızı size takdim etmenin gururunu yaşıyorum” dedi.  Öğrenciler de  kendileri için moral kaynağı ve umudun simgesi olan mezunları alkışlayarak selamladılar. 

 

Hayriye Mete Arıcasoy, turizm sektöründeki kariyerini büyük ölçüde bu okulda öğrendiklerine borçlu olduğunu söyleyerek başladığını konuşmasında Housekeeping’in geniş bir tanımını yapıp,  önemini belirterek,  “Housekeeping demek, hijyen demektir. Kat yönetiminde bir yere bakarken bütününe bakmak, bir nokta yerine tüm noktaları görebilmek önemlidir.  Herkesin yeteneği farklıdır. Bu yeteneğin

 

 ipuçları staj döneminde görülür. Stajda size verilecek her işi yapmaya gayret edin. “ dedi.

 

Sektörde yabancı dilin önemine de değinen ARICASOY: “Vaktiniz daha çok iş hayatında geçecek.  Saate bağlı kalmamalısınız. Amacınız  para kazanmak mı, kariyer yapmak mı olacak? Kruvaziyer gemilerde bol para kazanabilirsiniz fakat kariyer yapamazsınız. Çünkü gemide çalışmak ile otelde çalışmak çok farklıdır” diyerek,  bir süre yurt dışına gitmenin, staj dönemini dolu dolu geçirmenin, hangi iş olursa olsun severek yapmanın   sağlayacağı kazanımlara dikkat çekti.

 

Deneyimlerini öğrencilerle paylaşan  Hakan ÖNER ise,  turizmi her geçen gün farklılaşan, önü her zaman açık bir sektör olarak değerlendirerek “Turizm ister istemez insanı değiştiriyor  çünkü insana katkısı çok.  Turizmde işini iyi yapan eleman daima ödüllendirilir, ama bu işi, bu mesleği mutlaka istiyorsanız ve seviyorsanız  bir hedefiniz de olmalı” dedi.

 

Öğrencilerin bu okuldan bir değer olarak mezun olacaklarını,  okulun sağladığı kazanımları çalışma hayatında daha iyi anlayacaklarını  belirten Hakan Öner,  “kendinizi iyi pazarlamalı ve çalıştığınız  yere kendi işyeriniz gibi  sahip çıkarak çalışmalısınız” dedi.

 

Turizm sektöründe kadınların  daha çok avantajcı olduklarını,  hizmet sektöründe kadın elinin daha çok değer taşıdığını ve sektörde güleryüzün önemini  vurgulayan Öner, sektörde  internetin önemine de değindi.  “Dünyanın her yerinde internette rezervasyon yapılıyor. Bu nedenle fuarların da fazla önemi kalmadı. Dünyada 2 milyar insan internet kullanıyor, otelcilik artık internete kaydı” dedi. Gerçek turist profilinin değiştiğine de dikkat çeken Erguvan Oteli Genel Müdürü Hakan ÖNER: “Prag şehri yılda 22 milyon turist ağırlıyor. Biz, ülkemize 27 milyon turist  geldi diye seviniyoruz. Bunun da yarısı turist değil. Dünyada  kruvaziyer gemi trafiği artmasına karşın, bizim bir tek Cruise gemimiz yok” dedi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.