Turizm Öğrencileri Konseyi, 15 Nisan'da başlıyor...

Üniversitelerin dört yıllık programlarında okuyan turizm öğrencileri, güç birliğine gidiyor. Anadolu Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu öğrencilerinin öncülüğünde birincisi geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen Turizm Öğrencileri Kongresi’nin ikinci, 15-17 Nisan'da yapılacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turizm Öğrencileri Konseyi, 15 Nisan'da başlıyor...

Anadolu Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu öğrencilerinin öncülüğünde birincisi geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen Turizm Öğrencileri Kongresi’nin ikinci, 15-17 Nisan 2010 tarihlerinde Eskişehir’de, Anadolu Üniversitesi’nin Yunus Emre Kampusu’nda düzenleniyor. II. Turizm Öğrencileri Kurultayı’ na; Türkiye’deki lisans (dört yıllık) diploması veren  turizm işletmeciliği, turizm ve otel işletmeciliği, turizm işletmeciliği ve otelcilik, konaklama işletmeciliği, seyahat işletmeciliği, yiyecek-içecek işletmeciliği, gastronomi ve mutfak sanatları ve turizm rehberliği programlarında, 2009/2010 eğitim-öğretim yılında kayıtlı olan bütün öğrencilerin delege olarak katılabildiği bildirildi.

 

Turizm Öğrencileri Konseyi üyeleri belirlenecek..

II. Turizm Öğrencileri Kurultayı’nda, izleyen kurultayın hazırlık çalışmalarını yürütmek ve Kurultay’da alınan kararların uygulamaya geçirilmesi konularında kamu ve turizm sektörü temsilcileri nezdinde çalışmalarda bulunmak üzere dokuz üyeli Turizm Öğrencileri Konseyi üyelerini belirlemek üzere seçimler de yapılacak. Seçilecek dokuz konsey üyesi, turizm sektörü temsilcileri, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve üniversiteler nezdinde, temsilcisi oldukları öğrencilerin haklarını, staj koşullarını ve verilen eğitimin niteliğinin artırılması gibi konularında çalışmalarda bulunacakları öğrenildi.

Kurultay’da beş çalışma grubu çalışmalar yapacak..

II. Turizm Öğrencileri Kurultayı'na katılan delegeler düzenlenecek açılış ve bilgilendirme toplantısının ardından çalışma gruplarına ayrılarak çalışmalarını sürdüreceklerdir. Kurultay’ın belirlenen çalışma grupları şu şekildedir:

Çalışma Grubu-1: Turizmde yabancı işgücü ve stajyer istihdamı.

Çalışma Grubu-2: Stajyerlerin çalışma koşulları.

Çalışma Grubu-3: Nasıl bir turizm eğitimi istiyoruz?

Çalışma Grubu-4: Kurultay tüzüğünün hazırlık çalışmaları.

Çalışma Grubu-5: Turizm sektöründe kariyer olanakları.

 

Kurultay’a katılan delegeler yukarıda belirtilen konularda iki gün boyunca yapacakları çalışmalar ile aldıkları kararları kamuoyu ile paylaşacaklar.

 

Turizm Öğrencileri Kurultayı’nın her yıl farklı bir üniversitenin ev sahipliğinde düzenleneceği bildirildi.

 

II. Turizm Öğrencileri Kurultayı ile ilgili ayrıntılı bilgi için:

http://www.turizmkurultayi.com

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.