"Turizm gelirinde azalma yok"...

TÜRSAB, Başkanı Başaran Ulusoy, turist sayısının artmasına rağmen turizmden elde edilen gelirin düştüğü görüşüne katılmadığını belirtti. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Ulusoy, yıl sonuna yaklaşılırken Türkiye'nin hedeflediği 28 milyon turist sayısının aşılacağını söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
"Turizm gelirinde azalma yok"...

Türkiye'nin yıllık 30 milyon turiste doğru koştuğunu kaydeden Ulusoy, sayının artmasıyla kazancı iyi turistlerin yanı sıra gelir düzeyi düşük turistlerin de Türkiye'ye gelmesinin normal bir olay olduğunu belirtti.

 

Ulusoy, ''Türkiye'nin turist sayısı artıyor. Sayı arttıkça hitap ettiğiniz kitle alta doğru iniyor. Gelirlerimizde önemli bir azalma yok. Kişi başına düşen gelir yukarı doğru çıkıyor. Turist sayısının artmasına rağmen turizm gelirlerinin azaldığı görüşüne katılmıyorum. Türkiye, arzu ettiğimiz fiyatlarla satılıyor. Otel fiyatlarında, uçak fiyatlarında, hizmet fiyatlarında iyiyiz'' dedi.

 

Turizmde harcama kalemlerinin arttığına dikkati çeken Ulusoy, ''Kültür turlarında önemli oranda artış var. İstanbul'da otellerde yer yok, çok iyi fiyattan satılıyor. 60 avroya satılan yer, bugün 200 avroya satılıyor. Ben eğitime çağıracağım personelime otellerde yer bulamıyorum. 400 liraya yer bulamıyorum. Turistlerin harcama kalemleri arttı. Müzelerdeki artışımız yüzde 30'u aşıyor" dedi.

 

Türkiye'nin kruvaziyer, sağlık ve kongre turizminde önemli derecede gelişme olduğunu ifade eden Ulusoy, bu alanlarda kişi başına gelirin ortalama 170 Avro olduğunu söyledi. Ulusoy, her şey dahil sistemini gerekçe göstererek turizm gelirinin düştüğünü iddia edenlerin doğru söylemediğini belirterek, ''Gelir düştü diyenler kendi otelleri için konuşsun, Türkiye için konuşmasın'' diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.