Turizm'de, 'Kariyer Günü Etkinliği' gerçekleştirildi...

Turizm ve Organizasyon Topluluğu olarak kardeş topluluk olan Yerel Gündem 21’in düzenlediği Turizmde Kariyer Günü etkinliğine 50 kişilik katılım sağlandı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turizm'de, 'Kariyer Günü Etkinliği' gerçekleştirildi...

Kariyer günü etkinliğine Genç Turizmciler Derneği Başkanı Bulut Bağcı, World Wide Career  Genel Manager Melba Biçer, World Wide Career Marketing Manager Barış Çolak katıldı.
Barış Çolak, yurt dışına çıkıp ülkeye geri dönüldüğünde kazanılan avantajlardan, yurt dışına çıkıldığında karşılaşılan zorluklar ve problemler hakkında katılımcı arkadaşları bilgilendirdi.
Melba Biçer stajer olarak girdiği şirkette  başarı merdivenlerini tırmanarak şirkette yöneticilik pozisyonuna nasıl geldiğinden. Öğrenci arkadaşlara öğrencilik yıllarında sektörde gördükleri  eksikleri gidermek için ürettikleri proje ve fikirleri ilgili yerlere çekinmeden iletmelerini bu projelerin zamanla yetkililerin dikkatini çektiğinin öneminden bahsederek öğrenci arkadaşlara sektörle daha fazla ilgilenmeleri gerektiğini vurguladı.   
           
Bulut Bağcı otelcilik sektörüne yeni başlayanların yaşadığı zorluklara değinerek bu sıkıntıların nasıl aşılacağını kendi deneyimlerinden örnekler vererek katılımcıları aydınlattı.Zincir hotellerde kullanılan sistemlerden ve istenen özelliklerin neler olduğunu anlatarak zincir hotellere iş başvurusunda bulunacak kişilerin ne gibi bir yol izlemesi gerektiğine değinerek , çalıştığı zincir hotel için Cv’lerini getiren arkadaşların iş başvurularını kabul etmesinin ardından yapılan çekilişler ve plaket töreninin ardından Kariyer Günü etkinliği sona erdi.

Kaynak: Trakya Üniversitesi Turizm ve Organizasyon Topluluğu

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.