Turizm Aktüel ile Pekin Tanıtma Müşavirliği'nden ortak proje...

Turizm Aktüel ekibi, Projeler Koordinatörü Volkan Altıntaş ve Akademik Turizm Danışmanı Prof.Dr.Ercan Türk, Çin Hak Cumhuriyeti’nde Türkiye’ye olan seyahat eğilimlerini inceleyecek.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turizm Aktüel ile Pekin Tanıtma Müşavirliği'nden ortak proje...

Çin halkının seyahatle ilgili düşünceleri ve Türkiye’nin Çin’deki tanılırlığını ortaya koymak üzere Türkiye Cumhuriyeti Pekin Tanıtma ve Kültür Müşavirimiz İlknur Yiğit Turizm Aktüel Projeler Koordinatörü ve Akdeniz ve Bonn Üniversitesi’nden Volkan Altıntaş, Turizm Aktüel Akademik Turizm Danışmanı ve South Carolina Üniversitesi’nden Prof.Dr.Ercan Türk ve Ohio Üniversitesi’nden Fang Meng ile birlikte ortak bir projeye imza atıyorlar.

 

Daha önce Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Rusya’da benzer çalışmalara imza atan ekibin bu defaki durağı Çin. Çin’in mevcut potansiyeli ile Türkiye’nin bu potansiyelden ne şekilde yararlanabileceğini daha somut bilimsel verilerle ortaya koymak amacıyla yola çıkılan bu projede, Pekin Tanıtma ve Kültür Müşavirliğimizin desteği ile bilim adamlarından oluşan bir ekiple Çin’deki önemli fuarlara katılan ziyaretçilere Çince ve İngilizce olarak yönetilen sorularla Çinlilerin gözünden Türkiye değerlendirmesi yapılıyor. 

 

Benzer çalışmayı dünyanın farklı bölgelerinde yaptıklarını belirten bilimsel ekibin sözcüsü Volkan Altıntaş, “Çin’deki bu çalışmanın gerek Bakanlığımız adına gerekse bilimsel açıdan akademik dünyada dikkate değer sonuçları beraberinde getireceğini düşünüyoruz” dedi. Çalışmayı bu güz döneminde tamamlamayı planladıklarını ifade eden Altıntaş, bu çalışmanın diğer çalışmalardan farkının Çin bölgesinde bu kadar detaylı ve uluslararası bir ekibin içinde olduğu Türkiye ile ilgili detaylı bir çalışmanın Müşavirliğimiz ile birlikte ilk kez koordineli olarak yürütüldüğünü ve bu nedenle özellikle ekip adına başta Bakanlık yetkilileri olmak üzere Kültür Müşavirimiz İlknur Yiğit’e çabalarından ötürü teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

 

   

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.