Turistleri halkla kaynaştıracağız...

4’ncü Belek Turizm Paneli'nde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Türkiye’de turizmi halkla, sokakla içi içe soktuğumuz zaman gelir 1 misli artacak" dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turistleri halkla kaynaştıracağız...

Belek Turizm Yatırımcıları Derneği (BETUYAB) tarafından Antalya Belek’te "Spor Turizmi ve Belek" başlığıyla düzenlenen 4’ncü Belek Turizm Paneli'nde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye’ye gelen ziyaretçi sayısının sürekli artmasına karşın, günlük yaşam tarzını ziyaretçiyle paylaşma ve sunma bakımından geri kalındığını söyledi. Türkiye’ye gelen misafirlerin otellerden çıkıp kasabaya gitmekten haz almadıklarını ifade eden Günay “Türkiye’de turizmi hakla, sokakla içi içe soktuğumuz zaman gelir 1 misli artacak ve esnaf da şikâyet etmeyecek. Bunları turizmin içine soktuğumuz zaman turizmdeki yakınmalar bitecek. Turizmin bereketinin halka, Anadolu’ya yayılması böyle olacak” diye konuştu.

Bu kapsamda Side’de esnaf, yerel yönetim ve  yatırımcıların el ele vererek burayı yaşanacak bir hale soktuklarını anlatan Günay “Herkes kazanmak istiyorsa işbirliği yapacağız” dedi. 2009 yılında dünyada turizmin düşüşte olduğunu, bu yıl ise artışa geçeceğini  kaydeden Günay, “Türkiye olarak daha fazla büyümeyi hedefliyoruz. İstanbul’dan gelen turist sayıları iyileşmeye başladı. Antalya böyle giderse 10 milyon turiste ulaşacak” dedi.

 

 

SAYININ ARTMASI YETMEZ

 

Fransa’ya yılda 60 milyon turist gelirken bunun yarısının Paris’e gittiğini anlatan Ertuğrul Günay, İstanbul’a yılda gelen ziyaretçi kadar Eyfel Kulesi’ne çıkan turist bulunduğunu, İstanbul’un potansiyeli doğrultusunda İstanbul’un 15 milyon kişiyi ağırlaması gerektiğini ifade etti. Günay, Türkiye’nin 2003’te 13 milyon turisti ağırlarken şimdi bunun iki katına ev sahipliği yaptığını söyleyerek “Ancak sayının artması yetmiyor, gelirin artması gerekiyor” diye konuştu.

 

Vali teşekkür edip yatırımcıyı alnından öptü...

 

Belek’te 30 yıl önce sazlıklarda sivrisineklerin olduğunu bugün ise önemli

destinasyonlardan biri haline geldiğini söyleyen Antalya Valisi Alaattin Yüksel, “30 yıl

önce Türkiye’de turizmin t’si konuşulmazken sadece İstanbul sahnedeydi. Buraya haftada 2 kez gelen gemilerinden inen turistler için özel karşılamalar yapılıyordu. Bugün Akdeniz çanağında  ‘büyük balık küçük balığı yer’ paradigmasını yıktık. Artık hızlı  balık yavaş balığı yemeye başladı” dedi. Bölgeyi markalaştıran yatırımcılara teşekkür eden Yüksel, Cemil

Uğurlu’ya teşekkür plaketi verirken hizmetleri adına alnından öpmesi dikkat çekti.

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.