Turistler, etiketsiz ürün satın almıyor...

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) üyelerine, sattığı ürünlerde fiyat etiketi bulundurmasını özendirmek amacıyla etiket dağıttı. İlk etapta 3 değişik boyutta 90 bin adet fiyat etiketi bastırılarak üyelere dağıtıldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turistler, etiketsiz ürün satın almıyor...

AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, "Özellikle şehrimizi ziyarete gelen yabancı turistlerle yapılan anketler, turistin alışveriş yapmamasının nedeni olarak, esnafın sattığı ürünlerde fiyat etiketi bulundurmamasını gösteriyor. Esnafın bu konuya dikkatini çekmek amacıyla fiyat etiketi dağıttık." dedi.

 

Satılan ürünlerde fiyat etiketi bulundurulmasının sadece yabancı misafirler için değil, yerli halk için de önemli olduğunu belirten Sevimçok, müşterinin vitrinde beğendiği bir ürünün fiyatını gördüğü zaman daha bilinçli olarak işyerine girdiğini söyledi. Ayrıca etiketin müşterinin o işyerine güvenini artırdığına işaret eden Sevimçok, bunun için üyelerinin sattıkları ürünlerde mutlaka fiyat etiketi bulundurmalarını istediklerini ifade etti.

 

İlk etapta 90 bin fiyat etiketi dağıtıldığını kaydeden Başkan Sevimçok, şöyle konuştu: "Üyelerimizin tamamının fiyat etiketi ihtiyacını karşılamamız çok zor. Amacımız bu konuya dikkat çekerek, üyelerimizin ürünlerinde fiyat etiketi bulundurmalarını sağlamak. Fiyat etiketini dağıtan arkadaşlarımız da, bu konuda uyarılarda bulunuyorlar."

 

Sevimçok, ticaretin önemli unsurlarından birisinin ürünlerde fiyat etiketi bulundurulması olduğunu vurgulayarak, "Üyelerimizin bu konuda duyarlı olmalarını, daha fazla iş yapabilmelerinin bir yolunun da fiyat etiketi bulundurmak olduğunu unutmamalarını istiyorum" ifadelerini kullandı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.