Turistik semaya büyük ilgi...

Ramazan etkinlikleri çerçevesinde Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen sema gösterisi, yabancı turistler tarafından beğeniyle izlendi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turistik semaya büyük ilgi...

TAV Havalimanları Holding, bu yıl da işletmesini yürüttüğü havalimanlarında ramazan ayı süresince Sema gösterilerinden, Hacivat Karagöz’e, Ebru sanatından, fasıl dinletisine kadar bir çok etkinliğe ev sahipliği yapıyor. İlki Ankara Esenboğa Havalimanı’nda başlayan ramazan şenlikleri, dün de İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki sema gösterisi ile devam etti. Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali’nde gerçekleştirilen sema gösterisine, yerli ve yabancı yolcular büyük ilgi gösterdi. Ülkelerine gitmek için bilet işlemlerini gerçekleştiren turistler, sema gösterisinin başlamasıyla birlikte kontuvarlardan ayrılıp fotoğraf makineleri ve cep telefonları ile sema gösterisini çekti.

 

Uygulamalı ebru tanıtımı...

 

Ramazan süresince Atatürk Havalimanı’nda her cuma “Sema” gösterileri sunulurken, Dış Hatlar Gidiş Terminali’ndeki TAV Galeri’de kurulacak “Ebru Tekneleri” ile yolculara geleneksek Türk sanatı “Ebru” uygulamalı tanıtılacak. Şenlikler kapsamında Esenboğa Havalimanı’nda her salı “Seyrü Sefa”, her çarşamba Karagöz ve Hacivat, Aşuk ile Maşuk, kukla ve gölge oyunları, her perşembe “Ebru Sanatı” ve her cuma da “Fasıl Dinletisi” gerçekleştirilecek. İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda da Dış Hatlar Terminali’nde “Karagöz-Hacivat” sergisi açılacak.

 

Kültür elçiliği yapıyoruz...

 

TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü etkinliklerin önemini şöyle vurguladı: “Havalimanları, ülkeye girişte ilk, çıkışta ise son intibanın yaşandığı mekanlar. Her gün değişik kültürden ve milletten 70 bin misafirimize ev sahipliği yaptığımız İstanbul Atatürk Havalimanı’nda geleneksel Türk sanatlarını yaşatarak kültür elçiliği misyonunu taşımayı amaçlamaktayız.”

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.