Turistik barları denetlemek isteyen Başkana, dayaklı engel...

Muğla'nın Marmaris İlçesi'ndeki Barlar Sokağı'nda, beraberindeki bir heyet ile inceleme yapan Belediye Başkanı Ali Acar ile iki disko-bar sahibi arasındaki tartışma, karakola taşındı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turistik barları denetlemek isteyen Başkana, dayaklı engel...

Tartışmanın büyümesi üzerine Başkan Acar'ın korumaları ile disko-bar sahibi ve çalışanları yumruk yumruğa birbirine girdi. Olayların daha fazla büyümesini araya giren polis ekipleri önledi. Taraflar birbirinden karşılıklı olarak şikayetçi oldu.

 

Olay, dün (pazar günü) saat 15.00 sıralarında meydana geldi. Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, birim müdürleri ve korumaları ile turizm sezonu öncesi ilçenin eğlence merkezi olan Kemal Elgin Bulvarı ve Yat Limanı'nda bulunan Barlar Sokağı'nı gezip, incelemelerde bulundu. Barlar Sokağı'na Tepe Mahallesi tarafından sokağı giriş yapan Başkan Acar, imara aykırı ve görüntü kirliliği yapan yerleri incelerken geçen yıl sekiz defa mühürlediği ve mahkemelik olduğu, kendisi için İçişleri Bakanlığı'ndan müfettiş gelmesine neden olan ‘Areena Club’un önüne geldi. Mühürlü olan diskonun çatısından çalışan işçileri gören Başkan Acar, beraberindekilere “Bunlar ne yapıyor burada” diye sordu. Bu sırada bar çalışanları durumu diskonun sahibi Kamil Issı'ye bildirdi.

 

Issı ve çalışanları diskonun Yat Limanı'na bakan arka kapısından çıkarak Belediye Başkanı Acar'ın yanına gelerek konuşmaya başladı. Issı ile başkan Acar arasında sözlü tartışma çıktı. Tartışmanın alevlenmesi üzerine Başkan Acar'ın korumaları ile disko çalışanları birbirine girdi. Yumrukların konuştuğu kavgayı, devriye görevi yapan polis ekipleri ayırdı.

 

İkinci bir gerginlik yaşandı...

Barlar Sokağı'ndan Çarşı Polis Merkezi'ne ifade vermek için beraberindekilerle birlikte yürüyerek giden Başkan Acar'ın karşısına bu sefer B-52 Bar çalışanları çıktı. Bar çalışanlarının “İşletmelerimizde gayri yasal bir şey yok ekmeğimizle oynuyorsunuz” demesi üzerine yine sözlü tartışma çıktı.

Tartışmanın büyümesini polis ekipleri önledi. Polis gözetiminde Kordon Caddesi'ndeki Çarşı Polis Merkezi'ne götürülen CHP'li Belediye Başkanı Ali Acar kendilerine saldırdığı ve tehdit ettiğini ileri sürdüğü disko ve bar sahiplerinin de aralarında bulunduğu 32 kişiden şikayetçi oldu. Areena Club ve B-52 isimli diskonun sahipleri ile toplam 30 çalışanı da Başkan Acar ve korumaları hakkında ‘Kendilerini silahla tehdit edip, mekan basıp, ölümle tehdit ettikleri’ iddiasıyla davacı oldu.

Silahla tehdit ettiler iddiası...

Areena Club'ın sahibi Kamil Issı, kendi mekanında, temizlik yaparken Başkan Acar ve 3 korumasının silahla içeri girip “Burayı terk edeceksiniz yoksa öldürürüm” diyerek tehdit ettiğini ileri sürüp, “Kendisinin şahsi problemleri mevcut. Seçim döneminden bu yana resmi 3 gayri resmi 8 mühürleme yaptı. Bu konu ile ilgili yetkili makamlara şikayette bulundum ve İçişleri Bakanlığı'ndan müfettiş geldi. Süren davaları kazandım. Mekanıma ve çalışanlarıma saldırı yapılarak ölümle tehdit edildim” dedi.

 

Olayı duyup, başkan Acar'a destek vermeye gelen yaklaşık 100 Marmarisli ile Areena Clup ve B-52 Bar sahiplenin yakınları arasında da gerginlik yaşandı. Her iki grup, polisin “dağılın” uyarısına uymadı.

 

Avukattan da şikayetçi oldular...

 

Başkan Acar'ın aynı zamanda CHP Marmaris İlçe Başkanı olan Avukatı Yamaç Kaya, Çarşı Polis Merkezi önünde yüksek sesle telefonla konuşurken, “Güvenlik kuvvetleri işini yapmıyor. Güvenlik açığı var, eğer bunlar önlem almayacaksa biz kendi yolumuzla önlemimizi alalım” sözleri üzerine ortalık yeniden karıştı.

Areena Club ve B-52 isimli disko-bar sahipleri ile çalışanları “Marmaris'te Kürt-Türk ayrımı yapıyorlar” diyerek CHP İlçe Başkanı Kaya'nın üzerine yürüdü. Olayın büyümesini polis önledi. Disko çalışanları CHP İlçe Başkanı Yamaç Kaya hakkında, şikayetçi oldu.

 

Başkan Acar, iki saat süren ifadesinin ardından polis merkezinden kendisini bekleyen Marmarislilerin alkışları arasında çıktı. Acar, beraberindeki ekiple, Barlar Sokağı'na giderek, denetimlerine devam etti.

 

Polis, olaylarla ilgili olarak Başkan Acar ve korumalarının silah çektiği iddiası üzerine bir kişinin cep telefonu ile çektiği görüntü kayıtlarını incelemeye aldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

 

Çarşı Polis Merkezi'nde ifadesi tamamlanan CHP'li Belediye Başkanı Ali Acar, Ulusal Egemenlik Caddesi üzerinde bulunan Kemik Ali Aile Çay Bahçesi'nde açıklama yaptı. Acar, “Ekibi ve korumalarım eşliğinde turizm sezonu öncesi yerinde denetim yapanken disko-bar sahibi ve çalışanlarının sözlü tacizine uğradıklarını ileri sürüp, korumalarım müdahale etmek isteyince de kürek ve sopalarla saldırmaya kalkıştılar” dedi.

 

Güvenlik arttırıldı...

Polise gelen Başkan Acar ve CHP fanatiği bir grubun diskoya saldırıp yakacakları ihbarı üzerine polis ekipleri Barlar Sokağı'nda yoğun güvenlik önlemi aldı. Olayla ilgili 25 polis memuru Barlar Sokağı'nda görevlendirildi.

İzinsiz tadilat yapıldığı gerekçesiyle mühürlü olan ‘Areena Club' isimli diskonun işletmecisi Kamil Issı ise olabilecek bir saldırıya karşı 8 olan güvenlik kamera sistemini 16'ya çıkarttı, 30 çalışanını da 24 saat nöbete bıraktı.

 

Öte yandan, Issı'nın Çarşı Polis Merkezi'nde “Belediye Başkanı Ali Acar bana silah çekti” şeklindeki ifadesi üzerine Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı gazetecilerde bulunan görüntüleri polis vasıtasıyla isteyerek incelemeye aldı. (DHA)  


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.