Turisti yılda birkaç kez Türkiye'ye getirecek proje
Gelecek yıllarda koronavirüs nedeniyle daha seçici davranan insanlar, tatil yaparken bir yandan zinde kalmayı, bir yandan da sağlığa zarar veren her türlü riskten uzak olmayı tercih edecekler.
"Geçen hafta geliştirmeye başladığımız 'Her şey dahil'e alternatif' olacak ürünlere, Antik Kentler Bisiklet Rotası'nı örnek olarak verebilirim:
Gelecek yıllarda koronavirüs nedeniyle daha seçici davranan insanlar, tatil yaparken bir yandan zinde kalmayı, bir yandan da sağlığa zarar veren her türlü riskten uzak olmayı tercih edecekler. İşte tam da bu nedenle, dünyada önemli bir heyecan oluşturacak ve Türkiye'ye yeni profilde turist kazandıracak Antik Kentler Bisiklet Rotası Projesi'ni hazırladık. Bunu Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ve ilgili yetkililerle paylaştık.
Anadolu'daki antik şehirler bisikletle birbirine bağlanacak
Projeyle Anadolu'da antik şehirleri bisikletle birbirine bağlamayı planlalıyoruz: İlk etapta Ege ve Akdeniz'i kapsayan bir bisiklet rotası çizdik. Çanakkale'den başlayan Antik Rota Assos, Behramkale, Edremit, Ayvalık, Bergama, Dikili, Çandarlı İzmir, Çeşme, Kuşadası, Priene, Milet, Didim, Bodrum, Marmaris, Datça, Gökova, Köyceğiz, Dalyan, Fethiye, Kalkan, Kaş, Demre, Finike, Olimpos, Kemer, Antalya, Belek, Side, Alanya ve Gazipaşa'da Alanya'da sona erecek.
Bu hatta bulunan tüm havalimanlarında profesyonel bur bisiklet şirketi büyük birle bisiklet envanteri ile hizmet verecek. Projenin ilerleyen aşamalarda Gazipaşa'dan Mersin ve Hatay üzerinden tüm Anadolu'yu kuşatarak dünyanın en uzun bisiklet antik kent rotası ile 3 milyon yeni müsteriye yeni yaşam heyecanı yükleyeceğiz.
Türkiye'nin tarihi dokusu bu projeye ve yaşadığımız zamana çok uyuyor
Biliyor musunuz? Medeniyetler beşiği Anadolu'nun tarihi dokusu bu projeye ve yaşadığımız zamana çok uyuyor. Bisiklet turizmi zaten Avrupa'da şu anda revaçta. Antik kentlerimiz de butik, dağ yamaçlarında muhteşem restoranları olan oteller, glamping denilen temelsiz lüks çadırlar, ahşaptan yapılan 7 yıldızlı odalarla zenginleştirmeyi ve Türkiye'ye turizmde bambaşka bir imaj kazandırabiliriz.
Eğer başarabilirsek, yılda en az 3 milyon turistin bu rotayı kullanacağına inanıyorum. Sadece bisiklet rotasından günlük kullanım için 15 Avro alınabilir, 3 milyon turist ortalama 5 gün kullansa yarım milyar Euro gibi önemli bir döviz girdisi sağlamış oluruz.
Turist memnun kalırsa tüm rotayı tamamlayabilmek için bir kaç kez Türkiye'ye gelecek
Bir de buna otelleri, restoranları, çadırları dahil edersek, önemli bir gelir kapısı oluşur. Ve aynı turist memnun kalırsa tüm rotayı tamamlayabilmek için bir kaç kez Türkiye'ye gelecek.
Biz bunu cok katılımlı bir yatırım projesi olarak görüyoruz. Ayrıca AB fonlarının aktif olarak desteğini sağlayacağız."
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: