Tuluyhan Uğurlu, Brüksel'de Bursa'yı tanıtacak...

Dünyaca ünlü piyanist bestecimiz Tuluyhan Uğurlu, 26-29 Ocak tarihlerinde Brüksel'de düzenlenecek "Bursa Günleri"nde, müzik ve görüntülerle Bursa'yı anlatacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Tuluyhan Uğurlu, Brüksel'de Bursa'yı tanıtacak...

Bursa Belediyeler Birliği, Bursa Osmangazi Belediyesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın düzenledikleri Brüksel Bursa Günleri'nin ikinci gecesinde 27 Ocak akşamı sahneye çıkacak olan Uğurlu, Brüksel'in en eski tarihi binalarından 230 yıllık Concert Noble'de vereceği konserde Bursa için yazdığı eseri ilk kez seslendirecek. Konserin devamında ise Anadolu kültürünü anlattığı "Güneş Ülke Anadolu" isimli performansını gerçekleştirecek. 

 

Türkiye'den Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Devlet Bakanı Faruk Çelik, Eski Dışişleri Bakanı ve TBMM Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış, Türkiye-AB Karma Parlamentosu üyeleri, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa Belediyeler Birliği’ne üye 17 Belediye Başkanı, meclis üyeleri, sanatçı ve akademisyenler ile çok sayıda gazetecinin katılacağı etkinliğin Avrupalı konukları ise Avrupa Birliği parlamenterleri, konsolosluklar, turizm sektörünün önde gelen isimleri olacak.

 

Brüksel'de "Bursa'da Zaman" ve "Güneş Ülke Anadolu" isimli çalışmalarını piyanonun yanında, kaval, viyola, yaylı tambur, elektrogitar ve vurmalı ensrümanlardan oluşan kendi müzik topluluğu ile birlikte seslendirecek olan Tuluyhan Uğurlu, Bursa'nın sanat yaşamında ayrı bir yeri olduğunu vurguluyor:

 

"Henüz Viyana Müzik Akedemisi'nde öğrenciyken tatillerde Bursa'ya gelir, tatilimi buradaki dostlarımla birlikte geçirirdim. Türkiye'de ilk konserlerimi Bursa'da vermiştim. Bursa eskiden kalan güzellikleri bugüne taşır. Mekanları mekan yapan insanlar, insanları insan yapan taşıdıkları felsefelerdir. Bursa Türkiye'nin felsefesini en iyi anlatan kentlerin başında gelir. Bizler orada sanatımızla Bursa´nın değerlerini anlatırken aslında Türkiye´nin güzelliklerini, renklerini birlikte sunacağız. Bursa birçok şehrin ulaşamayacağı değerlere sahip, hem tarihi hem de Anadolu aydınlanmasına kattığı değerlerle büyük bir kenttir:"

 

 

 

 

 

  


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.