TUI ve Bakanlık’tan, İstanbul'u 'Uçuracak' proje...

2011, İstanbul markası için dönüm yılı olacak. Çünkü ilk kez İstanbul’un pazarlanması için böylesine yoğun bir tanıtım kampanyası planlandı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
TUI ve Bakanlık’tan, İstanbul'u 'Uçuracak' proje...

Yükselen değer İstanbul için reklam projeleri Avrupa’nın tamamı, Kuzey Afrika, Körfez ülkeleri ve Amerika’da peş peşe devreye girecek. Kampanyanın ilk ayağı Alman turizm devi TUI ile planlandı. Yükselen değer İstanbul için Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TUI ortak bir tanıtım kampanyası yapacak. Projenin ilk ayağında TUI, İstanbul’u ilk kez olmak üzere 2011 kataloğuna aldı. Bugüne kadar Türkiye pazarında sadece deniz-kum-güneş turizmini pazarlayan TUI, bu projeyle İstanbul destinasyonu oluşturup tarih ve kültür turizmine de girecek.

 

İstanbul’da özellikle Tarihi Yarımada’nın ön plana çıkarılması hedefleniyor. Tanıtım reklamları Almanya ve diğer TUI merkezlerinde aynı anda devreye girecek. Bu kampanyada maliyetin yarısını TUI, diğer yarısını Kültür ve Turizm Bakanlığı karşılayacak. Projeyle 2011’de İstanbul’a 500 bin ek turist çekilmesi hedefleniyor. İstanbul kampanyaları için Kültür ve Turizm Bakanlığı 20 milyon TL’lik bütçe ayırdı...

 

İstanbul markası için ikinci büyük operasyon ise 18 Mart-26 Nisan tarihleri arasında yapılacak İstanbul Shopping Fest (İstanbul Alışveriş Festivali) için devreye sokulacak. Kuzey Afrika ve Körfez ülkelerinde bu festival için tanıtım atağı devreye giriyor. Bu amaçla sanatçı Kıvanç Tatlıtuğ; Dubai, Suriye, Mısır ve Ürdün gibi ülkelere götürülüp tanıtımlar yapılacak. Televizyonlar ve diğer reklam mecralarında alışveriş turizminin yanı sıra İstanbul’un tarihi ve turistik mekanları pazarlanacak. Festival için “1 milyon turist, 1 milyar dolar gelir” hedefi belirlendi.

 

Nisan sonu gibi ise ABD kampanyası devreye giriyor. Bugüne kadar Amerika’dan çok az turist çekebilen İstanbul için bu kampanya bir ilk olacak. Amerika’da bugüne kadar yapılan tanıtımların aksine çok agresif bir kampanya hedefleniyor. Başta New York olmak üzere birçok eyalette billboardlar İstanbul afişleriyle süslenecek. Peşinden kültür etkinlikleri devreye girecek.

 
Televizyonlarda reklam filmleri dönecek. Mayıs ayı gibi de New York’taki Central Park’ta büyük bir konser verilecek.

 

Pazarlama guruları bir ürünün marka olması için önce “Ürününüzde bir farklılık varsa onu mutlaka ortaya serebilmelisiniz” der. Görünen o ki Kültür ve Turizm Bakanlığı ilk kez böylesine yoğun bir strateji ve reklam projeleriyle İstanbul’un farklılıklarını ortaya koyacak. Yükselen değer İstanbul için oluşturulan tüm bu stratejilerin sonuçlarını hep birlikte göreceğiz. (Para)

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.