TUI Türkiye'de büyümeyi hedefliyor

TUI Grup CEO’su Sebastian Ebel, yakın zamanda Ankara ve İstanbul’a yaptığı ziyarette şirketin Türkiye’deki turizm sektörünü daha da geliştirmeye olan bağlılığını bir kez daha doğruladı. Bu, TUI’nin, konukseverliği ve yüksek değerli destinasyon statüsüyle tanınan ve dünyanın her yerinden gelen misafirler tarafından sevgiyle anılan bir destinasyon olan Türkiye ile onlarca yıldır süren ilişkisinin temelini oluşturuyor.

06/09/2024 17:50
TUI Türkiye'de büyümeyi hedefliyor

Güçlü bir yaz sezonunun ardından Ebel, TUI’nin büyümesinin nasıl daha da hızlandırılabileceğini görüşmek üzere Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile bir araya geldi. TUI, Türkiye’ye seyahat eden TUI misafirlerinin sayısını artırmak için Türk otel ortaklarıyla iş birliğini güçlendirmeye devam ediyor. Şirket ayrıca Türkiye’de kendi otel markalarının portföyünü genişletecek. Bugün Türkiye’de 25.000’den fazla yatak kapasiteli 33 TUI Oteli ve Tatil Köyü bulunmaktadır. Bu yıl açılan güçlü otel portföyüne en son eklenen iki otel: TUI BLUE Angora Beach ve TUI MAGIC LIFE Beldibi.

Türkiye yazın sıcak noktası olarak bilinirken, TUI aynı zamanda sezonu sonbahar ve kış turizmini de kapsayacak şekilde genişletmeye odaklanacak. Almanya ve İngiltere, Türkiye’yi yıl boyunca destinasyon olarak sunan pazarlar arasında yer alıyor. TUI’nin tur operatörlerinin iddialı büyüme planlarına ulaşmak için diğer kaynak pazarları da programlarını kış sezonuna kadar genişletecek. TUI aynı zamanda yeni pazarlardan gelen müşterileri de hedef alacak; özellikle Doğu Avrupa’nın yanı sıra Avrupa dışı pazarlardan gelen uluslararası yolculara da odaklanacak.

Sürdürülebilirlik, TUI’nin büyüme planlarında önemli bir rol oynamaya devam ediyor. Türkiye, kapsamlı fotovoltaik tesislerin geliştirilmesi sayesinde TUI Hotels and Resorts’un karbonsuz faaliyet gösterdiği dünya çapındaki ilk destinasyon olma yolunda ilerliyor. Geçtiğimiz aylarda güçlü Türk ortaklarıyla 3 güneş enerjisi santrali faaliyete geçti. Üç ek yeşil enerji santrali şu anda geliştirme aşamasındadır.

TUI CEO’su Sebastian Ebel: “Türkiye yıllardır misafirlerin favorisi oldu ve bu yıl tüm pazarlardaki etkileyici büyümeyle bunun daha da güçlendiğini görüyoruz. Ülke, yüksek değere sahip bir destinasyon olmanın olağanüstü detaylarla kalitenin benzersiz bir kombinasyonunu sunuyor. Biz istiyoruz. Tur operatörlerimiz ve havayollarımız, önde gelen otel markalarımız ve ayrıca aktivite segmentinde ve kruvaziyer sektöründe Türkiye’deki varlığımızı işimizin tüm segmentlerinde büyütmek. Türkiye’nin ve halkının yararına, daha da gelişmek için muazzam bir potansiyele sahip. Türkiye’deki seçkin otel ortaklarımızla gurur duyuyoruz ve güçlü ortaklıklarımızı bir sonraki seviyeye taşımaya kararlıyız. Daha da ileriye taşımak için sabırsızlanıyorum. Ortak başarılarımızı genişletin.”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.