TUI, FTI müşterileri için Türkiye’den ek 100 bin kontenjan aldı

TUI Almanya Başkanı Stefan Baumert, “Serbest bırakılan FTI müşterileri için çeşitli ülkelerden aldığımız toplam 300 bin kişilik kontenjanın 100 bini Türkiye’den” dedi.

21/06/2024 14:26
TUI, FTI müşterileri için Türkiye’den ek 100 bin kontenjan aldı

Baumert, FTI müşterilerini almak için birçok oyuncunun pastadan pay almaya çalıştığını, müşterilerden en çok talebin TUI'ye geldiğini belirterek FTI'nin iflasının Thomas Cook'a göre daha düzenli bir şekilde ilerlediğini söyledi. Turizmgazetesi'nde yer alan habere göre, TUI Almanya tarafından yapılan açıklamada, FTI’ın iflasının ardından son iki hafta içinde TUI’ye yaz seyahatleri için yapılan rezervasyonların önemli ölçüde arttığı belirtildi.

Konuyla ilgili bilgi veren TUI Almanya Genel Müdürü Stefan Baumert, "Özellikle Türkiye ve Mısır'da turizm bakanlıkları, dernekler ve ortaklarla görüşmelere başlayan ve ilave yatak temin eden ilk tur operatörü olduk" dedi.

FTI'nin iflasının ardından kapasitelerini 300.000 artırdıklarını söyleyen Baumert, talep nedeniyle başta Balear ve Kanarya Adaları olmak üzere Türkiye ve Mısır'da kotalarını önemli ölçüde artırdıklarını belirterek, "En güçlü büyümenin Türkiye'de yaşandığını 300.000 ek kapasitenin 100.000'i Türkiye’den" dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.