TUI: Anlaşma yalan, e-posta doğru, personel uyarıldı

Tur operatörü TUI, Kıbrıs Rum Kesimi ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) düzenlenen günlük turların durdurulması konusunda anlaşmaya vardığı yönündeki haberleri yalanladı. TUI belirten e-postanın gerçek olduğunu, ancak şirketin konuyla ilgili tutumunu "yansıtmadığını" açıkladı.

24/08/2024 11:19
TUI: Anlaşma yalan, e-posta doğru, personel uyarıldı

TUI yaptığı açıklamada, şirketin Kıbrıs'taki operasyon ekibi yöneticisinin yerel ortaklarına gönderdiği ve şirketin kuzeye yönelik gezileri artık tanıtmayacağını veya satmayacağını belirten e-postanın gerçek olduğunu, ancak şirketin konuyla ilgili tutumunu "yansıtmadığını" doğruladı.

TUI tarafından turizmaktuel.com'a gönderilen e posta'da, "Son günlerde medyada yer alan Kuzey Kıbrıs'taki gezi teklifimizle ilgili yerel bir çalışanın yaptığı açıklamalar, içerik ve biçim olarak TUI Cyprus'un tutumunu yansıtmamaktadır" denildi.

Açıklamada ayrıca, “Gerçekten küresel bir şirket olan TUI, karşılıklı anlayış ve barışçıl bir arada yaşamanın temeli olarak her zaman değişim ve iş birliğini savunmaktadır. Söz konusu çalışanın şirketin pozisyonunu yanlış yansıtan onaylanmamış ifadelerde bulunmaması konusunda uyarıldı.

Elbette misafirler Kıbrıs'ta tatilleri sırasında istedikleri gezileri ve aktiviteleri özgürce seçebilirler. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni de içeren sayısız gezi paketi arasından seçim yapabilirsiniz" ifadeleri kullanıldı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.