TUI-Akra işbirliği... Türkiye’deki oteller güneş enerjisine dönüştürülüyor

TUI, sürdürülebilir turizm politikası doğrultusunda güneş enerjisi kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında Türkiye’deki tesislerinden 3’ünü daha güneş enerjisi sistemine dahil etti.

15/08/2024 12:08
TUI-Akra işbirliği... Türkiye’deki oteller güneş enerjisine dönüştürülüyor

Şanlıurfa'da kurulması planlanan 6,8 MWp kapasiteye sahip santral, TUI Magic Life Masmavi ve TUI Blue Grand Azur'a elektrik sağlayacak. Turizmgazetesi'nin aktardığına göre, TUI’nin Türkiye’deki tesislerinden dört otelde; TUI Blue Palm Garden, TUI Blue Sarıgerme Park, TUI Blue Seno ve TUI Magic Life Belek'te güneş enerjisi kullanılıyor.

TUI’nin Türkiye’deki tesislerinde kullanılacak güneş enerjisi yatırımını Akra işbirliği ile yaptı. TUI Grubu’nun planlanan altı güneş enerjisi santralinden üçü yakın zamanda faaliyete geçti. Geçtiğimiz haftalarda şebekeye bağlanan fotovoltaik sistemler toplam 15 megavat (MW) civarında kapasiteye sahip olup, Türkiye'deki sekiz otele yıl boyunca enerji sağlayacak.

"Otellerimizin ve tatil köylerimizin orta vadede CO2 nötr olmasını istiyoruz"

Ebel,  TUI otellerinin dörtte birinin ihtiyaçlarının bir kısmını karşılamak için halihazırda yenilenebilir kaynaklardan enerji ürettiğini belirterek, bunun sürdürülebilir ve kârlı bir şekilde büyüme hedefine uygun olduğunu söyledi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.