TUI, 2025 yazında Türkiye'ye daha fazla turist getirecek

Bu yıl Türkiye'ye 2,3 milyon müşteri getiren TUI, tüm pazarlardaki kapasitesini 2023 seviyelerine göre artırarak pazar payını yükseltti.  120.000 TUI müşterisi, TUI'nin büyüme stratejisinde kilit bir destinasyon olan ve en yeni uçaklarından birine “İzmir” adının verilmesiyle de kanıtlanan İzmir'e seyahat etti. İzmir Havalimanı'nda gerçekleştirilen resmi törende, Türk Milli Takım yüzücüsü Bengisu Avcı uçağın isim annesi olarak seçildi.

18/10/2024 21:35
TUI, 2025 yazında Türkiye'ye daha fazla turist getirecek

Brüksel'den hareket eden uçak saat 10.50'de İzmir'e iniş yaptı.  İsim verme töreninde yerel TUI temsilcileri ve TUI Belçika Ürün Direktörü Sofie Van den Driessche, Türkiye ve Belçika'dan gelen konuklara eşlik etti. İzmir Vali Yardımcısı Ümit Cavuldak, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fahrettin Kerem Çevik ve TAV Genel Müdürü, Türk turizm ve otel birliklerinin diğer temsilcileri, TUI'nin otel ortakları ve yerel medya ile birlikte gelen uçağı karşılamak üzere havalimanında hazır bulundu.

TUI Belçika Ürün Direktörü Sofie Van den Driessche, “40 yılı aşkın bir süredir tatilcileri Türkiye'ye getiriyoruz. Plajları ve kültürünün muhteşem karışımıyla İzmir, tüm pazarlarda TUI müşterileri arasında popüler destinasyon. Önümüzdeki yaz için kapasitemizi artırmaktan mutluluk duyuyoruz. Böylece daha fazla müşterimiz bu destinasyonun sunduğu lezzetlerin tadını çıkarabilecek” dedi.

TUI, havayolu şirketini yeni uçaklarla modernize ediyor 

TUI, havayolu şirketini yeni uçaklarla modernize ediyor ve turistik destinasyonlarla uzun vadeli ortaklıklarını vurgulamak için yeni Boeing 737- 8 uçaklarına destinasyonların isimlerini veriyor. İzmir Vali Yardımcısı Ümit Cavuldak yaptığı konuşmada, “İzmir turizm alanında her geçen gün büyümeye devam ediyor. Kültürel mirası ve doğal güzellikleriyle turistler tarafından büyük beğeni toplayan bir şehir. Bu nedenle TUI'nin bir uçağına 'İzmir' adını vermesinden büyük memnuniyet duyuyorum” ifadelerine yer verdi.

İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Fahrettin Kerem Çevik ve İzmir Tav Genel Müdürü Sayın Erkan Balcı yaptıkları konuşmalarda İzmir'in Türk turizmindeki önemini vurgulayarak, TUI'nin bu girişiminin hem İzmir'in hem de ülkemizin tanıtımı açısından büyük önem taşıdığını belirttiler.

TUI uzun zamandır karbon ayak izini azaltmak için çalışıyor 

Uçağın isim annesi olan Bengisu Avcı ise, “Bugün İzmir'de yetişmiş Milli bir açık su yüzücüsü olarak onurlandırıldım. Uçağa ‘İzmir’ adını verirken okyanus geçişlerinde bana eşlik eden Albatros kuşunu düşündüm. Albatros hiç dinlenmeden kilometrelerce uçar, kıtalar aşar. Aynı şeyi TUI için de diliyorum. Hayırlı olsun ve başarılar. Birleşmiş Milletler tarafından belirlenen ‘17 Küresel Hedef’ arasında yer alan ‘Sudaki Yaşam’ konusunda farkındalık yaratmak için yıllardır yüzüyorum ve burada olmaktan çok mutluyum.

Çünkü TUI de çok uzun zamandır karbon ayak izini azaltmak ve sürdürülebilir bir dünya yaratmamıza yardımcı olmak için çalışıyor. Bir TUI uçağına yaşadığım şehrin adının verilmesinden onur duyuyorum. TUI ile gelecekte de çevre ve sürdürülebilirlik odaklı projelerde birlikte olacağımızdan eminim. İkimiz de aynı yöne bakıyoruz ve bu beni gerçekten çok mutlu ediyor. Sevdiğim bir söz vardır: ‘Aynı tür kuşlar birlikte uçar” şeklinde konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.