TripAdvisor'ın saygınlığı tehlikede...

Saygınlık Yönetimi şirketi Kwikchex, TripAdvisor’a yaptığı yasal yaptırım tehditinde vites büyüttü ve bu siteye yalan ve abartılı yorumlar yapmış olan müşterileri de hedef tahtasına koydu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
TripAdvisor'ın saygınlığı tehlikede...

KwikChex, yaptığı açıklamada, otellerden aldıkları başvuruların sayısının hızla arttığını belirtti ve işletmeler hakkında yapılan çoğu yorumun artık kişisel onurlarını lekelediğini sözlerine ekledi.

 

Şirket CEO’su Chris Emmins, ilk girişimin ardından kaç yeni otelin başvurduğunu açıklamadı, ancak ilk etapta bu harekete 300 otelin destek verdiğini belirtti. Yasal yaptırım öncesinde Tripadvisor’a uyarılarını sürdürdü.

 

Chris Emmins, "Şundan eminiz, bu uygulamada mağdur olan binlerce otel daha var ve biz onların da bu hareket ile dayanışma içinde olacaklarını biliyoruz. ABD ve İngiltere’de yapacağımız yasal girişimlerden elde etmek istediğimiz sonuç, sitede okunan ‘olumsuz yorumlar’ın kaldırılması değildir. Uyarımız, bu sitede, saygın işletmeler hakkında kötü niyetli, gerçek olmayan ve yanlış tanınmaya neden olan yorumlara dönüktür. TripAdvisor saygın işletmelerin iftiracı kaynaklar tarafından etik olmayan yollarla aşağılanmasının bir aracı olmaktan vazgeçmelidir" diye konuştu.

 

TripAdvisor, kendisine yollanan resmi belgeleri bu hafta aldı. Şu ana kadar yasal yaptırım tehditi ya da eli kulağındaki dava hakkında ise, sessizliğini korudu. Kwikchex, bu sessizliğe karşı yaptığı açıklamada, TripAdvisor’un bu girişimleri bir spekülasyon olarak algıladığını ve girişimi bir bir çabası olarak değerlendiriyor olabileceğini söyledi.

 

Saygınlık Yönetimi Şirketi bu sessizliğin çok yakında kitlesel davalarla bozulacağı uyarısını sürdürdü.

 

Şirket, bu aşamada iftiralarla ilgili süreci üç grupta ele alacak:

 

1. TripAdvisor’un üyelerine yolladığı emaillerde yer alan işletmeler

 

2. TripAdvisor’un ana sitesinde tek olarak teşhir edilen işletmeler

 

3. Irkçılık, hırsızlık, tecavüz ve benzeri suçlarla suçlanan tesisler

 

Ancak, Kwikchex bu hafta ilginç bir dönüş yaparak TripAdvisor’un çağrılara kulak asmaması halinde iftira niteliğindeki yorumları yapanları da yasal sürece dahil edeceklerini bildirdi. Şirket CEO’su Chris Emmins, bu alanda özellikle ABD’de çok sayıda yasal örnek olduğunu ve zamanı geldiğinde sahte yorumların sahiplerinin afişe edilmesini sağlamak için ellerindeki dosyadan birkaç olayın mahkemelere sunulacağını söyledi.

 

Yukarıdaki üç vahim kategoride hızlı gelişmelerin sağlanamaması halinde, kendilerini bir anda mahkeme önünde bulacak ve iddialarını kanıtlamaya davet edilecek birçok yorumcu olduğunu sözlerine ekledi. (shf)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.