Trip Advisor, Türkiye'den özür dilemeli...

Trip Advisor’un İstanbul’u kötüleyen anketine yönelik köşe yazım da bu anketi yalanlayarak, Türkiye’yi karalama kampanyasıdır, bunun arkasında başka nedenler aranmalı diyerek dikkatleri bu yöne çekmek istemiştim.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Trip Advisor, Türkiye'den özür dilemeli...

Recep Arısoy

Bu düşüncem halen devam etmektedir, Türkiye imajının üstüne bazı oyunlar oynanıyor bunun arkasında da mutlaka İsrail hükümetinin parmağı var.

Dikkatler kesinlikle bu yöne verilmeli Trip Advisor’un anketinden sonra İngiltere’nin en çok okunan ve en saygın haber sitelerinden biri olan www.telegraph.co.uk  Türkiye’deki turistik bölgelerin terörist tehdidi altında olduğunu yazdı. Bu tür haberlerin yani karalama kampanyasının arkası mutlaka gelecektir.

Yarın başka bir yerde, Türkiye’nin imajı üzerine karalama haberi görürsek şaşırmayalım, yetkililer mutlaka bunun önlemi almalı.

Önceki yazım da Trip Advisor’un anketinin derinleştirilerek arkasının eşilmesi gerektiğini söyleyerek TC. Kültür ve Turizm Bakanlığına mesaj vermiştim. Arkasından “Telegraph” sitesinin haberi geldi, aynı mesajı tekrarlıyorum TC. Kültür ve Turizm Bakanlığı mutlaka bu konuların arkasını aramalı.

Trip Advisor’un anketi ile ilgili sadece TUROB’dan bir açıklama geldi. Bu hassasiyetlerinden dolayı TUROB’a ve Başkan Sayın Timür Bayındır’a teşekkür ederim. Bu konular yatırımcı ve yönetici turizmciler için çok hassas.

Her yıl milyonlarca dolar tanıtım ve reklam çalışmalarına gidiyor. Sektör yatırımcıları ve yöneticileri de Türkiye’nin imaj sorununu düzeltmek için çok sıkı çalışmalar yapıyorlar.

Bazı dengesiz ve kendini bilmez kişi veya kuruluşlar ise Uluslar arası basında küçük bir makale, haber veya 2 dakikalık görüntü ile her şeyi biranda sil baştan yapıyor. Her şeye tekrar sıfırdan başlar gibi başlamak zorunda kalınıyor. Milyonlarca dolar çöpe, bütün emek ve çalışmalar ise boşa gidiyor.

Türkiye ve Türk turizmi hakkında çıkan yalan yanlış kötü haber vb. gibi konulara, Devlet olarak ta seyirci kalmamalıyız.

Trip Advisor’un yapmış olduğu anketin sonuçları çok ciddi bir haber değeri taşımamaktadır. Ayrıca göründüğü gibi Avrupa bazında yapılan ankete sadece 2,963 katılım var. Bu kadar küçük çaplı yapılan anket profesyonelce değildir ve Trip Advisor tarafından da ciddiye alınmamalı idi.




Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.