Traveler, "Geleceğin şehri İstanbul"...

National Geographic grubunun gezi dergisi Traveler, ekim sayısında İstanbul’u kapak yaptı. Dergi İstanbul'u, "Yüzde 98’i Müslüman bir ülkenin kalbi olan ve aynı zamanda kavunlu martini içkisiyle meşhur bu yer, hiç şüphesiz Avrupa’nın en girift şehirlerinden biri" diye tanıttı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Traveler, "Geleceğin şehri İstanbul"...

 Dergi, “Geleceğin şehri İstanbul” başlıklı kapak dosyasında, okuyucularına İstanbul’a ait pek çok fotoğraf karesi sundu. Dergide, “Doğu ve Batı’nın birleştiği yer olan İstanbul, hayranlık uyandıran çok kompleks geçmişinin yanı sıra geleceğin dünyasının nasıl olacağına dair bir vizyon da sunabiliyor” denildi.

 

National Geographic’e göre, Avrupalılar İstanbul’a Türk olanı görmek ve yaşamak için gelirken, Anadolu’dakiler ise uluslararası olanı, seküler olanı yaşamak ve görmek için bu şehre göç ediyor.

 

‘ÇOK MİLYARDER BARINDIRIYOR’

 

Dünyaca ünlü gezi yazılarının yanı sıra, çeşitli konulardaki denemeleri ve romanlarıyla da tanınan İngiliz yazar Pico Iyer de National Geographic Traveler için kaleme aldığı kapak dosyasında şu cümlelere yer verdi: “Yıllardır, artık resmen de Avrupa’nın kültür başkenti olan İstanbul’un kendisini Avrupa’nın en özel şehri olarak tanıttığını duyuyordum. Yüzde 98’i Müslüman bir ülkenin kalbi olan ve aynı zamanda kavunlu martini içkisiyle meşhur bu yer, hiç şüphesiz Avrupa’nın en girift şehirlerinden biri. Sultanahmet Camii’nin duvarlarındaki LCD ekranda Paris ve Tokyo’daki zaman gösteriliyor. Türkiye’nin en kozmopolit şehri İstanbul; New York,Moskova ve Londra’dan sonra dünyada en çok milyarder barındıran şehir.”

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.