THY Teknik, Zorlu’yla ortak girişim anlaşması imzaladı...

Türk Hava Yolları’nın yüzde 100 iştiraki THY Teknik, ortak girişim şirketi kurmak amacıyla Zorlu O/M Enerji ile "Ortak Girişim Şirketi Genel Prensipler Anlaşması" imzaladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
THY Teknik, Zorlu’yla ortak girişim anlaşması imzaladı...

İmza töreninde konuşan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, bu anlaşmayla THY’ye bağlı şirket sayısının dokuza, THY Teknik’e bağlı şirket sayısının ise üçe çıktığını söyledi.

Topçu, bu ortaklıkların genişleyeceğini uçak parçası yapımı, uçak bakımı ve komponent yapımı konusunda da gelişmeler olacağını belirterek, “Havacılık sektörünün lider firmalarıyla işbirliğini sürdüren THY Teknik, yerli firmaları da havacılık sektörüne dahil etmeyi ve Türkiye’yi bir havacılık üssü haline getirmeyi hedeflemektedir” dedi.

Topçu, kurulacak şirket tam kapasiteye eriştiğinde yıllık 100 milyon dolarlık bir gelirin hedeflendiğini vurguladı. Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu da yüzde 50/50 ortaklıkla oluşan şirketin, uçak motorları ve enerji santrallerinde kullanılan gaz türbinlerinin bakım, onarım ve tamirlerinin yapılması, bu işlerle ilgili yeni metotlar geliştirilmesi ve gerekirse parça imalatına kadar birçok alanda faaliyet göstereceğini belirtti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.