THY sponsorluğundaki Bangkok Film Festivali başladı...

Bangkok Film festivali başladı. 8. Bangkok Film Festivali'nin geniş katılımlı davetlilerle yapılan açılış partisinin en önemli konuğu Türk yönetmen Nuri Bilge Ceylan oldu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
THY sponsorluğundaki Bangkok Film Festivali başladı...

Diğer kuruluşların yanında Türk Hava Yolları'nın da sponsorluk yaptığı festivalin açılış gösterilerini izleyen yönetmen Nuri Bilgi Ceylan ve arkadaşları, festival ile ilgili bilgi aldı. Tayland Kültür Bakanlığı yetkilisinin de açılış konuşması yaptığı organizasyonda, Nuri Bilge Ceylan ödül almak üzere sahneye davet edildi.

 

Açılışta yalnızda Ceylan'ın ödül alması dikkat çekerken, Ceylan'ın konuşmasının ardından festival resmen başlamış oldu. Ceylan konuşmasında, Tayland hakkında daha önceden hiçbir bilgisinin olmadığını ancak geçen yıl Cannes Film Festivalinde bir Tayland Filminin ödül alması nedeniyle bu ülkeye olan ilgisinin arttığını ifade etti. Araştırdıkça Tayland'ın sinema sektörüne yeni ve farklı bir soluk getirdiğini gördüğünü ve bu yönü ile ilgilenmek gerektiğini vurgulayan Ceylan, ödülü almaktan mutlu olduğunu ve bu ödülü bağımsız sinemaya adadığını söyledi. Ödülünü Kültür Bakanlığı yetkilisinden alan Ceylan, büyük alkış topladı.

 

Ceylan, Tayland'a daha önce filmlerinin geldiği ancak kendisinin gelemediğini, Bangkok'un sinemaya yeni bir anlam getirdiğini, önemli ve değişik filmler seçilmesi nedeniyle önem kazandığını ifade etti. Bangkok'ta film yapma fikrinin bulunmadığını ancak ilginç senaryolara çok gebe olduğunu açıkladı. Ödülünü bağımsız sinemaya adadığını söyleyen Ceylan, sinemanın gelişmesi ve büyümesi için özgürleşmesi gerektiğini ifade etti. Bu arada, yönetmen Nuri Bilge Ceylan, pazar günü Türkiye'ye dönecek. (İHA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.