THY, pazar lideri ödülü kazandı...

Türk Hava Yolları (THY), havacılık sektörünün önemli uluslararası yayınlarından olan Air Transport World (ATW)tarafından "Pazar Liderliği" ödülüne layık görüldü. THY Genel Müdürü Temel Kotil, ABD’de düzenlenen törende Pazar Liderliği Ödülü’nü Air Transport World (ATW) yetkililerinin elinden aldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
THY, pazar lideri ödülü kazandı...

THY Genel Müdürü Temel Kotil, törende yaptığı konuşmada, THY’nin 16 bin çalışanı adına bu ödülü almaktan onur duyduğunu söyledi. Kotil, diğer havayollarının yolcu sayısı azalırken ve zarar ederken, THY’nin yolcusunun artıp kâr ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Uluslararası pazarda mal satmak istiyorsanız kaliteli olmak zorundasınız. Ucuz olması için de biz çok verimlilik sağladık, çalışan başına yolcu sayısını 2 katına artırdık. Yaptığımız reklamlarla marka olmayı sağladık.”

 
Kotil, THY’nin gelecek ay başlayacak Los Angeles seferlerinin ardından Houston, Miami, Boston ve Detroit seferlerini de başlatmayı hedeflediklerini, bunu 2012 veya 2013 yıllarında yapabileceklerini düşündüğünü söyledi.

 

‘Bu yıl 5 yıldız alacağız’...

 
THY’nin 4 kat büyüdüğünü, bir dört kat daha büyümesi durumunda dünyanın en büyük havayolu olabileceğini ifade eden Kotil, THY’nin başarısının İstanbul’u havayolunda da köprü yapmaktan geçtiğini kaydetti.
 
Kotil, 2011’de 5 yıldızlı havayolu olmayı iyice kafaya koyduklarını, bunun için çalıştıklarını kaydederek, “Proje 2005’de başlamıştı. 2007’de 3 yıldızdan 4 yıldıza çıkmıştık, 2009’da 4,5 yıldıza çıktık, az kaldı şimdi. İnşallah bu yıl sonu itibarıyla 5 yıldızı alacağız. Biz 2011’de şöyle anılmak istiyoruz: Pazar lideri, kalite lideri, dolayısıyla en iyi havayolu olmak istiyoruz” diye konuştu. (Milliyet)

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.