The Marmara'dan, 'Aile Zirvesi Yemeği' açıklaması...

18 Ocak 2010 tarihinde bir gazetede yer alan “Aile Zirvesi Yemeği’nde Hijyen Skandalı” başlığıyla yayınlanan habere istinaden, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla, The Marmara Grubu aşağıdaki açıklamayı yapmıştır:

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
The Marmara'dan, 'Aile Zirvesi Yemeği' açıklaması...
 
“Öncelikle The Marmara Grubu olarak, büyük önem verdiğimiz ve 20 yıllık geçmişimizde örneğine rastlanmamış böylesi bir konuyla töhmet altında bırakılmış olmaktan büyük üzüntü duymaktayız. The Marmara Grubu aldığı ödüller, sahip olduğu standartlarla, hizmet ve ürün kalitesinin tüm aşamalarını standartlaştırmış ve güvence altına almıştır”
5 Aralık 2009 tarihinde yaklaşık 1.5 ay önce düzenlenen davette servis edilen yemekler, gereken koşullarda taşınmış, saklanmış, misafirlere servis edilmiş ve bu nedenle herhangi bir problem söz konusu olmamıştır. Aralarında Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve ailesinin de bulunduğu toplam 300 davetliden tarafımıza herhangi bir şikayet ulaşmamıştır. İkram edilen yemekler, herhangi bir hijyen problemine sebebiyet vermeyecek şekilde muhafaza edilmiş ve servise sunulmuştur. Öyle ki, organizasyon sonrasında gerek Başbakanlık gerekse etkinliği düzenleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından herhangi bir olumsuz bildirim olmamış, ilgili makamlar ikramdan duydukları memnuniyeti içeren teşekkürlerini iletmişlerdir.
Haberde belirtildiği gibi, yaklaşık 1,5 ay önce düzenlenen davet sırasında, Tarım Köy İşleri Bakanlığı İstanbul İl Kontrol Laboratuar Müdürlüğü rutin denetimlerini gerçekleştirmek üzere Esma Sultan Yalısı’na gelmişlerdir.
Önce mekan denetimlerini gerçekleştiren Müdürlük yetkilileri, ardından ikram edilecek yemeklerin tahlili amacıyla davet menüsünde yer alan “Çerkez Tavuğu, Humus, Levrek, Bademli Pilav ve Kazandibi’nden” 500’er gram numune talep etmişlerdir.
Kendilerine mekanda sadece davetliler için hazırlanmış miktarda yiyecek bulunduğu, bu nedenle talep edilen numunenin ancak yiyeceklerin üretildiği merkezimizden getirtilebileceği bilgisi verilmiştir. Dolayısıyla davet esnasında servis edilen ürünler ile numunesi alınan ürünler aynı değildir.
Yetkililerin onayı ile söz konusu yiyecekler yemek üretim merkezimizden bakanlık görevlilerini bekletmemek adına taksi ile acilen yola çıkarılmıştır. Bu nedenle istenilen numuneler trafik sıkışıklığı nedeniyle yaklaşık 1 saat sonra Esma Sultan Yalısı’nda beklemekte olan Bakanlık yetkililerine teslim edilmiştir. Bunun yanı sıra numuneler alındıkları tarihten 2 gün sonra analiz edilmiş ve aradaki bu 2 gün içindeki saklanma koşulları, tarafımızca bilinmemektedir.

Sözü edilen gecede servis ettiğimiz yemeklerimiz, her zaman olduğu gibi yüksek hijyen standartlarında üretilmiş ve servis edilmiştir.
 
Türkiye’nin en köklü yerli zincirlerinden The Marmara Hotels&Residences’ın bir tesisi olan Esma Sultan Yalısı, 1994 yılından bu yana hizmet vermektedir. Faaliyet gösterdiği 16 yıl içerisinde Esma Sultan Yalısı hijyen konusunda herhangi bir olumsuz bir bildirim almamış sayılı davet mekanlarının başında gelmektedir.“
Saygılarımızla,
The Marmara Hotels&Residences 

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.