Termal kapasitemizin ne kadarını kullanıyoruz?

Termal Kaynaklar bakımından zengin olan Türkiye, bünyesinde çok sayıda kaplıca ve ılıca bulunduruyor. Ülkemizde toplam bin 400 kaynak merkezi bulunuyor, fakat bu alanların 100'ünden turizm amaçlı yararlanılabiliyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Termal kapasitemizin ne kadarını kullanıyoruz?

Kaplıca ve ılıca varlıklarının iyi değerlendirilemediğinden dert yanan sektör, Termal kaynaklara önem verilmesi halinde ülkeye döviz akacağına kanaat getiriyor. Afyon Termal Turizm İşletme Derneği (ATTİD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Acar, "Maalesef doğal kaynaklarımızı yeterince kullanamıyoruz. Eğer elimizde olanı iyi değerlendirir, dinlenme ve eğlenceden önce sağlık altyapısını oluşturursak Termal turizmden 50 milyar Dolar gelir elde ederiz." dedi.

Türkiye'nin Termal turizmde 20-25 bin yatak kapasitesinin olduğuna işaret eden Ali Acar, bu sayının ilk etapta 100 bine çıkarılmasını, ardından da kademe kademe artırılması gerektiğini vurguladı. Acar, 8-10 senedir alınan kararlar ve verilen teşvikler ile sektörde kıpırdamalar olduğunu kaydederken, "Umuyorum, bu alan daha da güçlenecek, orta vadede ülkemize ciddi oranlarda döviz getirecek" dedi.

Dışarıdan termal turizm için gelenlerin yüzde 3'e tekabül ettiğini ifade eden ATTİD Yönetim Kurulu Başkanı Acar, Zafer Havalimanı hizmete girediği zaman bu oranın yüzde 25-30'ları bulacağını beelirtti. 
 
Termal kaynakları değerlendirme adına Afyon'da önemli bir adım atılıyor. Şehirde 130 bin metrekare alana Alila Termal Tesisleri kuruluyor. Bünyesinde otel ve devremülklere yer verilecek tesisin bölge ekonomisine de önemli katkı sunması bekleniyor.
 
ATTİD'in yanında Alila'nın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürüten Ali Acar, 1,5 sene önce yapımına başlanan mekânın bir bölümünün 2012'de; diğer bir bölümünün ise 2013'te devreye gireceğini açıkladı. Otelin doluluk oranının da yüzde 50-80 civarında olacağını duyuran Acar, "Her bütçeye uygun bir tesis yapıyoruz. Tek otelde bütün kesimleri bir araya getireceğiz" dedi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.