Tema Park'a yılda 23 milyon ziyaretçi...

İstanbul Halkalı Atakent Özel Proje Alanı ile Doğa ve Eğlence Parkı (Tema Park) Projesi'nde, 8 bin kişiye istihdam olanağı, ticari alanlar, kongre merkezi, fuar alanları ve Tema Park'a da yılda toplam 23 milyon ziyaretçi bekleniyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Tema Park'a yılda 23 milyon ziyaretçi...

Yaklaşık 1,5 milyon metrekare alanı kapsayan alan ve projeyle ilgili TOKİ tarafından açılan ihalede en yüksek teklifi, Mesa Mesken Sanayi A.Ş. ve Kantur-Akdaş İnşaat Gıda Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş. vermişti. Yapılan değerlendirme sonucu teklif onaylanarak, proje ile ilgili sözleşme; 24 Ocak 2011 tarihinde TOKİ ile Mesa Mesken & Kantur-Akdaş iş ortaklığı arasında imzalanmıştı.

 
Sözleşmeye göre alan, yaklaşık 1 milyar 885 milyon liralık bir yatırım bölgesine dönüştürülerek, TOKİ'ye 405 milyon 275 bin lira gelir payı ödenecek. Mesa Mesken ve Kantur-Akdaş iş ortaklığı, TOKİ'ye ödenecek tutarın yüzde 40'ını peşin, kalan bölümü ise 5 yıl vadeli ödeyecek.
 
STRATEJİK ORTAKLIĞA AÇIĞIZ...
Yapımına 2011 sonu veya 2012'nin ilk aylarında başlanması planlanan projenin, 2016'da tamamlanması öngörülüyor. Yaklaşık 1,5 milyon metrekarelik alanda; konut, AVM, sinema, outlet, hipermarket, otel, kongre merkezi, fuar merkezi, hastane, okul, doğa ve eğlence parkı (Tema Park) bulunacak. Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu eğlence parkının dünyada alanındaki önemli sembol projeler arasında yer almasını planladıklarını belirtterek, 'Bölgede 3 bin aileye ikamet, 8 bin kişiye de istihdam olanağı sağlayacak dev projede; ticari alanlar, kongre merkezi, fuar alanları, Tema Park'a ise yılda toplam 23 milyon ziyaretçi bekleniyor' dedi. Yabancılardan her hafta 3-5 teklif aldıklarını da söyleyen Boysanoğlu, fuar ve eğlence parkında stratejik ortaklıklara açık olacaklarını belirtti.

 

 

 
 

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.