Tatlıses Otel, icradan satılık...
İbrahim Tatlıses Turizm İşletmeleri A.Ş'ye ait Tatlıses Otel, 16 milyon 100 bin lira muhammen bedelle, 7 Aralık 2010 tarihinde Kuşadası Birinci İcra Dairesi'nden yüzde 60 fiyatıyla, 9 milyon 660 bin liraya satışa çıkacak.
İcralık.com'dan alınan bilgiye göre, toplam kapalı alanı 6 bin
Taşınmazda 16 Mart 2009 başlangıç tarihli, Öz-ada Turizm ve Otelcilik şirketi adına 10 yıl süreli 700 bin lira ve 600 bin liralık 2 adet kira sözleşmesi bulunuyor.
Ayrıca, yine 12/16 hissesi İbrahim Tatlıses Turizm İşletmeleri A.Ş'ye ait, 1.622,76 metrekarelik zeytinlik de otelle birlikte, aynı tarihte ihaleye çıkacak.
Satış peşin parayla yapılacak ve alıcı istediğinde, 10 günü geçmemek üzere süre verebilecek.
“KATILMADIĞIMIZ HER İHALEDE, BORÇLUNUN MAĞDURİYETİ BİR KEZ DAHA ARTIYOR”...
İcralık.com'un kurucusu Can Emrah Özoral, mevsim nedeniyle otele rağbetin yüksek olmayacağı ve otelin ikinci ihalede satılabileceğini tahmin ederken, şu an üyeleri arasında otel ilanın tıklanma sayısının 3 bin 655 adet olduğunu kaydetti.
Özoral, 1 ay içinde 7 adet, değeri 1 milyon lira ile 40 milyon lira arasında değişen turizm tesisi, büyük otelin satışa sunulacağını bildirdi. İcra ihalelerine talebin her geçen gün artığına dikkati çeken Özoral, şöyle devam etti:
“Bu sayede borçlunun mağduriyeti azalmakta, alacaklı da alacağını tahsil edebilmektedir. Borçlu vatandaşımızın 100 bin liralık gayrimenkulünün ilk ihalede satışa 60 bin liradan çıktığını biliyoruz. Burada katılım olmadığı zaman ikinci kez ihaleye çıkıyor ve 40 bin liradan başlıyor. Borçlunun malı hiç katılım olmazsa alacaklı avukatı tarafından bu fiyata, yani yok pahasına gidiyor. Katılım sağlandığını düşünürsek, ilk ihalede 60 bin liradan satışa çıktığını varsaydığımızda, mal artırım sonucu 90 bin-100 bin liraya satılabiliyor. İhalelere katılmamak, o malın borçlu olan kişide kalacağı anlamına gelmiyor. Katılım olduğunda hem borçlu kişinin borcunu ödeme kabiliyeti artıyor, hem de alacaklı alacağını daha çok tahsil edebiliyor. Unutmamak gerekir ki, alacağını tahsil edemediği, çeki, senedi döndüğü için batan binlerce vatandaşımız ve şirketimiz var.
Kısaca bardağın iki kısmı var; dolu olan ve boş olan kısımları. Neticede, bu konuda sorun yaşayan kişi ve şirketlere en büyük yardım, ihalelere katılımdan geçiyor. 'Ağlayanın malı gülene hayır etmez' diyerek katılmadığımız her ihalede, borçlunun mağduriyeti bir kez daha artıyor.” (Hürriyet)
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: