Tatilcileri bezdiren duble yol çalışması...

Muğla'da şehirlerarası yollardaki duble yol çalışmaları nedeniyle en az ikişer saatlik yol kapatma yöre halkının yanında tatilcileri de perişan etti. Bu yılın ilk altı ayında Muğla'da 450 kilometre yol asfaltlandı. Yatağan- Muğla ve Marmaris- Gökova arasındaki yol çalışmalarında ise saatlerce yollarda bekleyenler hayatından bezdi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Tatilcileri bezdiren duble yol çalışması...

Belediye ve yerel basın araçlarıyla halka duyurulmaya çalışılsa da yolun kapalı olduğundan haberdar olmayan yerli ve yabancı tatilciler, Yatağan ile Marmaris- Gökova arasında da Gökçe Köyü civarında büyük sıkıntı yaşıyor. Uçağa yetişmesi gereken ancak yolun kapatılacağı saatlerden haberi olamayanlar mağdur oluyor.

 

Yaz aylarına rastlayan yol çalışmalarının kimseyi rahatsız etmeden yapılması, patlatma çalışmalarının ise sezon sonuna bırakılması istenirken, yol çalışmalarını ihaleyle alan şirketler ise turizm sezonu olmasını dikkat almadan zamanla yarışıyor ve işlerini bitirerek hak edişlerini almak istiyor. Yol yapımından mutlu olan tek kesim olan köylüler ise özellikle kış aylarında rahat nefes alacaklarını belirtiyor.

 

Marmarisli CHP İl Genel Meclis Üyesi Dursun Kaplan, bu yılın ilk 6 ayında, geçen yıl toplamda yapılan yol çalışmasını gerçekleştirdiklerini söyledi. Geçen yıl Muğla genelindeki köylere 250 kilometre yol yapıldığını kaydeden Kaplan, “Bunun için 12 milyon 644 bin lira ödenek ayrılmıştı. Yine geçen yıl Marmaris'in köylerine 9 kilometre yol yapıp 200 bin lira harcamıştık. Bu yıl henüz 6 ayda ikiye katlandı. Marmaris'in Osmaniye-Camiyanı, Karacasöğüt, Selimiye, Turunç- Kumlubük ve Hisarönü köylerindeki toplam 30.9 kilometre yola 850 bin lira harcadık. Muğla geneline ise 450 kilometre yolu 12 milyon liraya malettik. Köy içi yollar ise parke yapılacak. Köylerimiz modernize ediliyor. Sadece Marmaris köylerinin içine 45 bin metrekare parke taşı döşeyeceğiz. Bunun için 825 bin liralık bütçemiz var” dedi. (DHA)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.