Tatilbudur 2024'te yüzde 40 büyüdü

Tatilbudur.com Genel Müdür Yardımcıları Mustafa Kemal Çubuk ve Barış Nefesoğlu, 2024 yılını değerlendirip 2025 yılı ile ilgili beklentilerini açıkladı.

23/10/2024 23:03
Tatilbudur 2024'te yüzde 40 büyüdü

2024 yılının keyifli bir yıl olduğunu belirten Mustafa Kemal Çubuk, “Erken rezervasyon hızlı başlamıştı. Bir önceki seneye göre ilgi büyüktü. Devamında Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında dış pazardaki talep yetersiz gelince oteller iç pazara yöneldi. Bu noktada Tatilbudur.com ciddi bir büyüme yakaladı. 2024’ü %40 gibi bir büyüme ile kapatacağız” dedi.

Mustafa Kemal Çubuk, açıklamalarına şöyle devam etti:

* Temmuz ayının sonunda iç pazardan daha fazla talep alınması gerekti. Yatak stoğumuz yüksek olduğu için büyüme oranımız da hedeflerimizi üstünde oldu.

* Online satışlar nezdinde lider bir marka olduğumuzu düşünüyoruz ve pazarın dörtte birini demine ettik. Bu sene erken rezervasyon kampanyasını iki saat önce açtık. Hayırlı olur inşallah. Erken rezervasyonda da iddialıyız.

* Fiyatları veri olarak iyi analiz ediyoruz ve partnerlerimizle bunları paylaşıyoruz. Bu veriler ışığında doğru fiyata ulaşıyoruz. Enflasyonun etkisi ile fiyatlar artacağı için biz yine erken rezervasyonda artış ve ilgi bekliyoruz.

* 2025 yılında Tatilbudur Premium markamızı hayata geçirdik. Premium ürünleri ayrıştırmak özel bir operasyon yapıyoruz. Geçen sene başladık. Bu sene premium için de yatak stoğumuzu artırdık. Tatilbudur Premium bu sene önemsediğimiz ve üzerinde durduğumuz bir marka olacak.

* Avrupa pazarında yaz otelleri kapsamında ekibimizi kurduk. İncoming otel kontratı yapmaya başladık. 150-200 otele ulaşacağız. Temel pazarımız Almanya olacak. Tatilbudur dışarıdan turist de getiren bir operatör olarak oyunda var. Ekibimiz çalışmalarına başladı.

* 2025 yılında da büyüyeceğiz. Tesis seçimlerinde daha ekonomik ve orta seviye oteller daha fazla ilgi görecek.

* İsrail-Filistin çatışması Türkiye turizmi için çok büyük bir risk yaratıyor. Avrupa pazarında satışları etkileyeceğini düşünüyorum. Bu savaş dış pazar için negatif bir baskı oluşturacak tabii ki. İç pazar bu durumlarda daha fazla rol alabiliyor.

Toplantıda konuşan Barış Nefesoğlu da, Tatilbudur Clup hakkında bilgiler paylaştı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.