Tatil sigortası Tatil Planet, dünyada bir ilki gerçekleştirecek...

Kaliteli hizmet anlayışıyla 2006’dan bu yana turizm sektöründe faaliyet gösteren Inttur, tüketicinin acenteler üzerinden satın aldığı seyahat ve konaklama haklarını koruyan Tatil Planet’i geliştirdi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Tatil sigortası Tatil Planet, dünyada bir ilki gerçekleştirecek...

Üstelik bu sistemin dünyada benzeri yok… Kusursuz tatil anlayışıyla hareket eden ve güvenceli tatili sigorta özelliği taşıyan Tatil Planet’in 2010 ciro hedefi 60 milyon TL…

Tatil Planet Nedir?

Tatil Planet, tatilcinin acenta ya da otel tarafından karşısına çıkabilecek tüm sorunları sıfıra indirgeyen bir nevi tatil sigortası… Geliştirilen sistemle oteller ile acentelar şeffaf olarak karşı karşıya gelip tüm bilgileri ve otel tarafında oluşturulan aktivasyonları anlık takip ediyorlar. Türkiye genelinde 712 acentenin satışını üstlendiği Tatil Planet, hem acentenin hem de tüketicinin haklarını koruyarak yüzde yüz garanti ile kusursuz tatil satıyor… Tüketicinin yapacağı tek şey sorunsuz bir tatil için, üye acentelerden herhangi birine gidip Tatil Planet üzerinden hizmet almak istediğini söylemesi…

Bunun için ekstra bir ödeme de yapmıyor. Satış bu kanalla yapıldığında hem acente hem de tüketici kazanç elde etmiş oluyor. Acenteden rezervasyon yapıldığı anda, otelin ödemesini tatilci adına Tatil Planet peşin olarak ödüyor. Böylece otel müşterinin konforu için elinden gelenin en iyisini yapıyor…Tatilci kapıda kalma, otelde problem yaşama, rezervasyonda sıkıntı gibi problemler ile karşılaşmadan, tatilini riske etmeden ve güvenle tatil yapabiliyor..

Inttur’un kurucusu Sıraç Taytuğlu 1987 yılında rehberlikle başladığı sektörde edindiği tüm deneyimleri özellikle acentecilikte doğru şekillendirerek ve hizmet standartlarını oluşturarak ülkenin önde gelen bir acentesinde genel müdürlük yapmaya başladı. Özellikle sektörde yaşanan ve nihai tüketiciye yansıyan sorunların sektöre verdiği zararların farkında olarak   geliştirdiği sistemi kendi acentesi yoluyla tüketiciye ulaştırmak için kolları sıvadı. Güçlü bir yazılım ağıyla 2006’dan bu yana çalışan Inttur yine aynı sene Tatil Planet’le dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Tanınan en konforlu 5 yıldızlı otellerle çalışan Tatil Planet, 180 adresi ağı üzerinden acentelere ve tüketicilere ulaştırıyor. Sistemine dahil ettiği tüm otellerin  hizmet ve kalite standartlarını denetleyerek çalışan Tatil Planet, müşteri ihtiyaçları doğrultusunda hareket ederek verilen para ve alınan hizmeti eşdeğer hale getiriyor. Tatil Planet 14 kişilk çekirdek kadronun denetiminde güçlü bir yazılım ve güçlü altyapı ile  milyonların tatillerini garanti altına alıyor. Tatil Planet’in oldukça umutlu girilen 2010 yılı ciro hedefi ise 60 milyon TL… Türkiye’nin en gözde turistik bölgelerindeki 5 yıldızlı otelleri kapsayan Tatil Planet bu yıl Avrupa’nın önemli otellerini de bünyesine katmayı planlıyor.

Tatil Planet tatilin kusursuz geçmesini garantiliyor...

 

Tüketici herhangi bir acenteden tatil satın aldığında yolculuktan itibaren çeşitli aksiliklerle karşılaşmakta… Çoğu kişinin yaşadığı ya da kulağına gelen böyle problemler son yıllarda sektörü olumsuz etkilemekte… Acentelere karşı oluşan negatif tavır dolayısıyla otel satışlarına da yansıyor. Bu noktadan hareketle ortaya çıkarılan Tatil Planet tüketicinin 1 yıl boyunca özlemle beklediği tatilin sigortası oluyor. Müşteri ile acenta arasında yaşanabilecek tüm sıkıntıları ortadan kaldıran ve özellikle ödemelerden ve yanlış hesaplamalardan kaynaklı olarak tatilciye yansıyan sorunları daha en başından engelleyen Tatil Planet,  ödeme, taksit ve uygun fiyat garantisi ile Avrupa standartlarında hizmet veriyor tüketicisine.

Tatil Planetin hiçbir otelle garantili satış anlaşması olmadığından tatilci gereksiz yönlendirmelerden etkilenmeden beklentileri ve verilen para karşılığında doğru bir hizmet alıyor…  Farklı bir otele yerleştirilme, oda sıkıntısı gibi rezervasyon öncesi ve sonrası yaşanabilecek tüm aksilikler sıfıra indirgeniyor… Ortaya çıkan aksilikleri ise Tatil Planet üstleniyor… Müşteri daha otele girmeden ödemesi yapıldığı için otelin konuğuna daha dikkatli ve hassas yaklaşması sağlanıyor. Ancak bunun karşılığında Tatil Planet kullanıcısı ödemesini taksitle yapabiliyor. Ayrıca Tatil Planet’e özel indirimli fiyatlardan da faydalanabiliyor.

Tatil Planet görünmeyen ve genelde tatil yapan kişilere yansıtılan maliyetleri ortadan kaldırarak ( reklam, transfer v.b)müşterinin almadığı hizmetin parasını ödemesine engel oluyor ve daha uygun fiyatlarla tatil yapma olanağı sağlıyor. Kapalı devre rezervasyon sistemi kullanıldığından Anlık fiyatlardan faydalanma olanağı olabiliyor tatilcinin… Yani kafanız rahat bir şekilde, rezervasyonum yapıldı mı, odada sorun yaşar mıyım, gittiğim otel nasıl diye düşünmeden hayalet ettiğiniz tatili sorunsuz bir şekilde yapar tüm enerjiniz ve keyfiniz ile geri dönersiniz.

Acenteler için risksiz satış kanalı…

Acenteler için Tatil Planet üyesi olmak karlıdır çünkü, Tatil Planet diğer tur operatörlerinin aksine yüzde 12 gibi yüksek komisyon oranları sunar… Üstelik komisyonları haftalık olarak ödenir… Tatil planet sisteme dahil ettiği tüm otellerle uygun koşullarda anlaşmalar yaptığından yüksek oranlarda indirim alabilmekte ve bu imkanı sistemi kullanan tüm acentelere sağlamaktadır. Özellikle bankalarla yaptığı anlaşmalar ile sağladığı taksit imkanı sayesinde acentenin müşterisine sunduğu olanakların büyümesini sağlamakta. Müşterinin karşılaşabileceği tüm sorunları Tatil Planet üstlenir… Dolayısıyla acente riske girmemiş oluyor… Otellerin tüm bilgileri anlık olarak güncelleniyor, kampanya, indirim, doluluk oranları aynı anda öğreniliyor ve dolayısıyla tüketici de en yeni fiyatlarla tatilini satın almış oluyor… Sisteme yüklenen otel bilgilerini acenteler kullanıcı bilgileri ile anlık takip edebiliyor.

Tatil Planet sistemi üzerinden online gerçekleştirilen rezervasyonlarda hiçbir aksama ortaya çıkmıyor. Tüm bölgelerdeki oteller direk olarak Tatil Planet sistemine erişip kendi kontenjanlarını ve fiyatlarını belirlemektedir..Doluluk oranını sistem üzerinden takip eden acente fazla oda satışı gerekleştirme gibi bir hatayı ortadan kaldırıyor. Tatil Planet’in sisteme dahil olan tüm acenteler hiçbir riske girmeden karlılık oranlarını düşürmeden ve otellerle anlaşmalar sürecinde seyahat gibi giderlerini ortadan kaldırarak ve kendi sermayesini riske etmeden kazanç elde edebilir.  


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.