Tatil için en çok Almanlar para harcıyor...

Birleşmiş Milletler’e bağlı Dünya Turizm Örgütü (UNWTO), yaptığı açıklamada, dünya turizm hareketine en çok katkı sağlayan halkın Almanlar olduğunu tekrar teyit etti. Alman nüfusu, ABD’nin üçte biri kadar olmasına rağmen, hala tatil için en çok para harcayan kesim olarak öne çıkıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Tatil için en çok Almanlar para harcıyor...

UNWTO’nun verdiği bilgilere göre, ABD’liler 2009 yılında tatilleri için 79,9 Milyar Dolar harcarken, aynı yıl, sadece üçte bir nüfusa sahip olan Alman halkı, 80 Milyar Dolar para harcamış. Üçüncü sırada gelen İngilizler de nüfuslarına orantılı olarak ‘tatil için çok harcayanlar’ sınıfına girdi: 68 Milyar Dolar. Fransızlar onları hemen takip ediyor: 42,1 Milyar Dolar.

 

Tatil harcamaları giderek artan Çinliler 2009 yılında toplam 36,2 Milyar Dolar harcamış olsalar da, kalabalık nüfus sayısına bakıldığında, kişi başı rakam oldukça düşük kalıyor.

Bu ülkeleri sırasıyla 6. İtalyanlar, 7. Japonlar, 8. Kanadalılar, 9. Ruslar 10. ve Hollandalılar takip ediyor. UNWTO, dünya tatil harcamalarında 2010 yılı için yüzde 3-4 artış beklediğini açıkladı. (tourexpi)

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.