Tatil bölgelerinde restoran rezervasyon sayısı yüzde 264 arttı

Yaz sezonun açılmasıyla birlikte Türkiye’nin dört bir köşesinde restoran rezervasyonlarında büyük bir artış oldu. Ocak ayında 38.907 olan rezervasyon sayısı, haziran ayında yüzde 52 artışla 59.254’e ulaştı. Aynı dönemde misafir sayısı ise yüzde 56 artışla 210.246’ya yükseldi.

24/07/2024 13:28
Tatil bölgelerinde restoran rezervasyon sayısı yüzde 264 arttı

Yaz aylarını tatil yaparak geçirmek isteyenler ise rotasını yazlık yerlere çevirirken, bu bölgelerde yer alan restoranlarda da büyük bir yoğunluk yaşandı. Haziran ayında tatil bölgelerinde restoran rezervasyon sayısı yüzde 264 arttı.  Bu yılın gözde tatil bölgesinden biri olan Alaçatı haziran ayında %660 artışla 1.520 rezervasyon ve 4.771 misafir ile büyük bir ilgi gördü. Bir diğer favori tatil bölgesi Bodrum ise haziran ayı rezervasyonları yüzde 298 artarak, 803 rezervasyon ve 2.875 misafir sayısına ulaştı.

Tatil döneminin başlamasıyla büyük bir yoğunlukla karşı karşıya kalan birçok restoran rezervasyon süreciyle ilgili sıkıntılar yaşarken, müşteriler için mekan arayışı büyük bir sorun haline geldi. Restoranların rezervasyon sistemlerini teknolojiyle buluşturarak, en yoğun dönemlerde bile en rahat şekilde yürütebileceklerinin altını çizen Rezervem Kurucusu Bekir Topuz, “Restoranlar için geliştirdiğimiz özel bir yazılımla rezervasyon süreçlerini ve restoran yönetimimi farklı bir boyuta taşıyoruz. Kişiselleştirilebilen hizmet yaklaşımımız ve sunduğumuz kalıcı çözümlerle en yoğun dönemlerde bile işletmelerin daha verimli çalışmalarına ve en iyi şekilde hizmet vermelerine yardımcı oluyoruz.” dedi.

Tatil bölgelerinde restoran rezervasyonları rekor kırdı

Türkiye genelinde yılın ilk 6 ayında restoran rezervasyonlarında hızlı bir yükseliş yaşandı.  Ocak ayında başlayan rezervasyonlar, şubat ayında %29,26 gibi yüksek bir artış gösterdi. Aynı dönemde misafir sayısı da %25,71 artarak zirveye ulaştı. Mart ve nisan aylarında ise kısa süreli bir düşüş gözlense de, mayıs ayında %18,14'lük rezervasyon ve %18,88'lik misafir sayısı artışıyla adeta hızla yükseliş oldu.

Haziran ayında ise bir önceki aya göre rezervasyon sayısı %6,38’lik artışla 59.294’e, misafir sayısı ise %5,23’lük artış ile 210.246’a yükseldi. Bu yıl en çok tercih edilen tatil bölgelerinden Alaçatı, Bodrum, Fethiye ve Kaş ise rezervasyon sayısında rekor kırdı. Alaçatı, haziran ayında %660 artışla 1.520 rezervasyon ve 4.771 misafir ile yaz sezonuna büyük bir ilgi gördü. Bodrum da haziran ayında %298 artışla 803 rezervasyon ve 2.875 misafir sayısı ile yaz sezonuna güçlü bir başlangıç yaptı. 

Fethiye, haziran ayında  tam bir patlama yaşadı

Fethiye, haziran ayında %296 artışla 9.319 rezervasyon ve 28.306 misafir ile tam bir patlama yaşadı. Kaş ise haziran ayında %128 artışla 920 rezervasyon ve 2.631 misafir ile büyük bir ilgi gördü. Yoğun talep karşısında işletmeler rezervasyon süreci ve restoran yönetimi açısından bazı sorunlarla karşıya karşıya kalırken, müşteriler de mekan bulmak konusunda büyük sıkıntı yaşadı.

Yaz aylarında artan talebe cevap verebilmek için restoranların önlem almaları gerektirdiğinin altını çizen Bekir Topuz, Rezervem olarak en yoğun dönemlerde bile restoran yönetimi ve rezervasyon süreci için profesyonel bir hizmet sunduklarını belirtti.

Rezervem rezervasyon sistemini teknolojiyle yeniden şekillendiriyor

Türkiye’nin her bölgesinden birçok restorana hizmet verdiklerini belirten Rezervem Kurucusu Bekir Topuz, “Bu yılın ilk 6 ayında ara ara dalgalanmalar yaşansa da restoran rezervasyonlarında yoğun bir artış gözlemlendi. Özellikle haziran ayında yerli ve yabancı turistin en çok tercih ettiği tatil bölgelerinden biri olan Bodrum ve Alaçatı’daki restoranların rezervasyonunda büyük bir patlama yaşandı.

Sezon döneminde kalabalığın artmasıyla birlikte restoran ve beach’ler rezervasyon yönetimi açısından birçok sıkıntı yaşayabiliyor. Bilhassa bayram tatili gibi yoğunluğun hızla artığı dönemlerde bu sorunlar daha da karmaşık hale gelebiliyor. Rezervem olarak restoranların rezervasyon sistemini teknolojiyle buluşturarak, geleneksel yöntemlerin aksine kusursuz bir hizmet sunuyoruz. Yoğun dönemlerde başta iletişimden kaynaklı olmak üzere yaşanan birçok olumsuz durumun önüne geçiyoruz.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.