Taşbaşı, "Kimseyi sokakta bırakmadık"...

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, dünyanın etkisi altına olan İzlanda'daki yanardağ patlaması nedeniyle dünyada bir çok insan seyahat edemediğini söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Taşbaşı, "Kimseyi sokakta bırakmadık"...

Kül felaketinden en az etkilenen Avrupa ülkesinin Türkiye olduğunu ifade eden Taşbaşı, "ASTA'yı etkileyeceğini düşündürüyorduk. Çok az bir miktar olarak 20-25 kişi gelemedi 1200"e yakın kongre üyesi İstanbul"daki kongreye katıldı. Türkiye'den toplam 60 bin kişinin ülkelerine dönemedi" dedi.

 

Cumhur Güven Taşbaşı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünyanın içinden deniz geçen tek şehri İstanbul’dur. Dünyada iki kıtayı birleştiren tek şehir İstanbul’dur. Her gün bin kişiyi göç olarak kabul eden tek şehir İstanbul’dur. Her gün 500 aracın trafiğe katıldığı tek şehir İstanbul’dur. Bir ucundan bir ucuna 200 kilometre uzunluğu olan bir şehirdir İstanbul. UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alan bir şehirdir İstanbul. Bu şehre hoş geldiniz. Umuyorum kongre çok başarılı geçer. Organizasyonunuzun bütün dünya turizmine, dünyanın doğal güzelliklerine, kültür mirasına ve dünya barışına katkıda bulunmasını dilerim. Türkiye’ye daha çok turist göndermeniz için hepinizden ricada bulunuyorum. Kucağımızı açtık, bütün ABD’lileri bekliyoruz."

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.