Tanıtımda spor ve sağlık öne çıkacak...

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2011 yılında yurtdışında yapacağı tanıtım çalışmalarında Türkiye’nin sağlık ve spor turizmi potansiyelini öne çıkaracak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Tanıtımda spor ve sağlık öne çıkacak...

Spor turizmi dünyada 303 Milyar Dolarlık bir hacme ulaştı. Bu pastadan daha çok pay almak isteyen Türkiye'ye, dünyanın çeşitli ülkelerinden her yıl 1.200 futbol takımı geliyor ve genellikle de kamp için Belek’i tercih ediyor.

Yurtdışı tanıtım işini üstlenecek ihaleye katılacak reklam firmalarına dağıtılan dökümanda bakanlığın 2011 yılında kullanılacak tanıtım ürünleri hakkında bilgi verilirken, sağlık ve spor turizmi ile ilgili olarak da bilgi verilerek bu ürünlerin tanıtımda kullanılması istendi.

 

Sağlık turizmi potansiyeli

Konuyla ilgili hazırlanan dökumanda sağlık turizmi alanında, Güney Marmara, Frigya, Güney Ege ve İç Anadolu olmak ükere 4 termal turizm bölgesi bulunduğu belirtilerek Jeotermal kaynak zenginliği ve potansiyeli açısından Türkiye’nin dünyada ilk yedi ülke arasında yer aldığı, Avrupa’da ise birinci sırada olduğu belirtiliyor.

Türkiye’de 1500′den fazla termal kaynak bulunduğu, 46 ilde 190 civarında kaplıca tesisinin faaliyette olduğuna dikkat çekiliyor.

 

303 Milyar Dolarlık spor turizmi pazarı

Spor turizmi ile ilgili olarak da Dünyada Spor Endüstrisi 303 milyar dolarlık bir hacme ulaştığına dikkat çekilerek dünyanın çeşitli ülkelerinden her yıl 1.200 futbol takımının kamp için Antalya’yı tercih ettiği belirtiliyor.

Spor turizminde futbolun yanı sıra diğer alanlar ile ilgili olarak da bilgi verilen dökumanda Avrupa ve Dünya Windsurf Şampiyonasının bir ayağının Alaçatı’da yapıldığı ifade ediliyor.

Türkiye’nin uluslararası spor karşılaşmalarında ev sahipliği yaptığı bazı etkinlikler de anımsatılarak; 28-30 Mayıs 2010 Formula 1 Dünya Şampiyonası 7. yarışı Türkiye Grand Prix’si- İstanbul’da Dünya Ralli Şampiyonası 4. yarışı Türkiye Rallisi -İstanbul 16-18 Nisan 2010 bilgileri veriliyor.

 

Büyük organizasyonlar

Türkiye’nin yurtdışındaki tanıtımında kullanılması istenen ürünlerden biri olarak üzerinde durulan bu yıl içinde Türkiye’de yapılacak olan uluslararası karşılaştırmalar da anımsatılarak şöyle deniyor:

“Dünya Basketbol Şampiyonası Finalleri, 28 Ağustos-12 Eylül 2010 tarihleri arasında Ankara, İstanbul, İzmir ve Kayseri’de gerçekleştirilecek.

Antalya’da düzenlenecek Dünya Halter Şampiyonasına 2. kez ev sahipliği yapılacak.”

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.