TAF, Avrupalı Aşçıları İstanbul’da Ağırlayacak…

Dünya Aşçılar Birliği (WACS) tarafından her yıl Avrupa’nın değişik bir ülkesinde gerçekleştirilen, WACS’a bağlı üye ülkelerin başkanlarının katılacağı Avrupa Başkanlar Konferansı 22 – 25 Eylül 2011 tarihinde İstanbul’da gerçekleşecek.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
TAF, Avrupalı Aşçıları İstanbul’da Ağırlayacak…
Tüm Aşçılar Federasyonu(TAF) tarafından organize edilecek konferansa WACS’a bağlı 25 ülkenin başkanları ve dünyanın önde gelen şefleri katılacak.
11–14 Eylül 2010 tarihleri arasında Avusturya’nın Innsburck kentinde gerçekleştirilen konferans sonunda, 2011 yılındaki konferans için aday ülkeler yarıştı. TAF başkanı Yalçın Manav öncülüğünde oluşturulan ekibin, Türkiye’ye ilişkin sunumu büyük beğeni ve ilgi ile karşılandı. Türk mutfağının zenginliğinin yanı sıra, Türkiye’nin kültürel çeşitliliğinin ön planda tutulduğu sunum sonunda, WACS üyeleri, 2011 yılında gerçekleştirilecek olan konferansın İstanbul’da gerçekleşmesine karar verdiler.

“Gastronomi Turizmi Açısından Çok Önemli”
Alınan bu kararın ardından yaptığı açıklamada Yalçın Manav, “Avrupa’da ve dünyanın çeşitli ülkelerinde büyük başarılar elde etmiş, her biri birbirinden değerli başkanların konferans aracılığı ile Türkiye’ye gelecek olmaları, beraberinde konferansın dünya basınında geniş yer bulması ve insanda merak uyandırmasını getiriyor. Bu durum, Türk turizmi açısından, özellikle gastronomi turizmi açısından son derece önemli. Ekip olarak, Avusturya’da katıldığımız yarışmada ilk beşte yer aldık ama bizim için asıl ödül, 2011 yılındaki konferansın Türkiye’de gerçekleşecek olmasının açıklandığı anda geldi.”  diyerek, gerçekleştirilecek olan konferansın ülkemizdeki tüm aşçılar için yararlı olacağını belirtti.
Gerçekleştirilecek konferansta İngiltere, Finlandiya, İsveç, İrlanda, Norveç, İzlanda, Avusturya, İskoçya, Almanya, Karadağ, Güney Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Hollanda, Luxemburg, Slovakya, Portekiz, Romanya, Slovenya, Bosna Hersek, İtalya ve Makedonya başta olmak üzere Yunanistan, Belarus, Özbekistan, İspanya, Sırbistan, Polonya gibi ülkelerinde katılması bekleniyor.

Türkiye Aşçılar Milli Takımı “Junior Team”
28 Ülkeyi Geride Bırakarak Dünya 5’incisi oldu!!!

Dünya Aşçılar Birliği (WACS) tarafından Avusturya’da organize edilen Senior Şeflerin yarıştığı, “Big Cooking Contest” yarışmasında Türkiye Aşçılar Milli Takımı “Junior Team” 33 ülkenin yarıştığı yarışmadan 5.’likle döndüler.
33 ülkenin Senior Şeflerinin yarıştığı yarışmaya ilk kez katılan Junior Team, yarışmaya Yasin Çallı ve Samet Güney ile katıldı. İlk andan itibaren yarışmanın favorileri arasında gösterilen takım, yarışma sonucunda açıklanan puanlarla 5.liği elde etti. Yarışma sonucunda birinciliği iki takımla katılan Avusturya, ikinciliği Amerika, üçüncülüğü Avusturya’nın ikinci takımı, dördüncülüğü, Almanya ve beşinciliği de Türkiye kazandı.
Bu ve benzeri yarışmaların gençleri cesaretlendirdiğini, mesleki anlamada onları motive etmede önemli bir araç olduğunu belirten Yalçın Manav, “genç aşçılarımız, bu yarışmalarla diğer mutfakları tanıma fırsatı buluyor ve mesleki anlamada kendilerinin farkına varıyorlar” dedi. Milli Takım kaptanı Ümit Yüksel ise; “WACS organizasyonlarında sayısız başarılar elde ederek Türk aşçılarını dünyaya göstermiş olduk fakat gençler olarak katıldığımız bu yarışmada Türk genç aşçılarının da bu arenada olduklarını göstermiş olmanın gururunu yaşıyoruz” diyerek, genç aşçılara olan güvenini belirtti. (shf)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.