Sunexpress, 22’nci uçağı aldı ‘Turuncu’ya geçti...

Sunexpress Genel Müdürü Paul Schwaiger, 20’nci kuruluş yıldönümü dolayısıyla Antalya Havalimanı içinde hazırlanan özel alanda düzenlenen törende, Türkiye’de turizm sektöründe en çok tercih edilen havayolu olmayı hedeflediklerini söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Sunexpress, 22’nci uçağı aldı ‘Turuncu’ya geçti...

SunExpress markasını pekiştirmek üzere bir takım değişikliklere gittiklerini ve daha görünür olmayı hedeflediklediklerini belirten Schwaiger “Bu amaçla turuncu rengi tercih ettik. Turuncuyu beyaz ve mavi renkle birlikte kullanmaya karar verdik. Antalya, İzmir, Frankfurt ve İstanbul ekiplerinden de yardım aldık” dedi.

Üniforma değişti...

İç hat uçuşlarının yiyecek ve içecek açısından zenginleştirildiğini belirten Schwaiger, şunları söyledi: “Değişim çalışmaları çerçevesinde kabin ekibinin üniformalarını da değiştirmeye karar verdik. Üniformaları daha dinamik hale dönüştürdük. Yeni bir “Sadakat Programı” başlattık. Oluşturulacak sadakat kartı mil bazlı değil, değer bazlı hizmet verecek. “Antalya’da tören için oluşturulan alanı da Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağışlayacaklarına dikkati çeken Paul Schwaiger, bu alanda havaalanlarıyla ilgili uçak, kule gibi bir takım unsurların da yer alacağını kaydetti.

22’nci uçak filoda...

Sunexpress’in yeni kurumsal kimlik çalışmaları çerçevesinde, yeni renk ve logosuyla düzenlenen 22’nci uçak da filoya katıldı. Boeing 737-800 model uçak, apron girişinde havalimanı İtfaiyesi’ne ait iki arazözden sıkılan sularla karşılandı.

 

Kuruluş imzasını atan 81 yaşındaki eski başkan da geldi...

 

Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortaklığı olarak 1990 yılında kurulan Sunexpress’in kuruluş imzasını atan dönemin Lufthansa Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü 81 yaşındaki Heinz Ruhnau ve THY’nin Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Cem Kozlu da biraraya geldi. Cem Kozlu, Sunexpress’in kurulduğunda Antalya’da turizm hareketinin yeni başladığını belirterek, şunları söyledi: “Amaç Antalya’yı Avrupa’ya bağlamaktı.

Bu konuda kuruluş kolay olmadı. THY o zamanlar küçük, Lufthansa ise bir devdi. Bir imza attık ve Sunexpress kuruldu. Boeing 737-300 uçağıyla günde 1 sefer yapıyordu. Şimdi sadece Antalya değil İzmir’den ve Sabiha Gökçen’den de Avrupa’nın bir çok yerine uçuyor. 20 senede Antalya’nın turizm hayatına katkıda bulundu. Sunexpress Türk-Alman ilişkileri açısından da önemli, başarılı bir işbirliği örneği.”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.