Sultanahmet'te turistlere elektrik işkencesi

Türkiye’nin en çok ziyaret edilen bölgesinde yani Sultanahmet'te, son on gündür elektrik yok. 22.07.2024 pazartesi günü verilen elektrik, 24 saatte toplam 3 saat. Oteller -ki-, bölgedeki 8000 yatağın çoğu 10 oda ve altında kapasitede, çoğu jeneratörsüz.

Deniz Tüfekçi Deniz Tüfekçi 24/07/2024 12:40
Sultanahmet'te turistlere elektrik işkencesi

Türkiye’nin en çok ziyaret alan bölgesi Sultanahmet'ten, topu topu 4 kilometre kareyi bulmayan, ama içinde Sultanahmet Meydanı ve Camii, Ayasofya, Topkapı Sarayı, Arkeoloji Müzesi, Kapalıçarşı, Arasta, Mısır Çarşısı, İbrahim Paşa Sarayı, Yerebatan, Binbirdirek, K.Ayasofya, Rüstempaşa, Süleymaniye, Sfendon Duvarı, başta olmak üzere en az 15 önemli turizm ögesini barındıran, meydanın ortasına koyacağınız pergelin 500 metre yarı çapında kalan bölgeden bahsediyorum.

TOPU TOPU 4 KM KARE AMA TÜRKİYE'NİN EN ÇOK ZİYARET EDİLEN BÖLGESİ

Sultanahmet bölgesi olarak adlandırılan bu bölgede, yani Türkiye’nin en çok ziyaret edilen bölgesinde, son on gündür elektrik yok. 22.07.2024 pazartesi günü verilen elektrik, 24 saatte toplam 3 saat. Oteller -ki- bölgedeki 8000 yatağın çoğu 10 oda ve altında kapasitede, çoğu jenarötörsüz.

Jeneratöre sahip olan otel, işyeri ve lokantaların yarattığı gürültü ve akaryakıt kokusu, diğer otellerde konaklayanları rahatsız ediyor. On gündür arıza tespiti için sokaklar devamlı kazılıyor, ama sonuç alınamıyor.

Otelde konaklayanlar bavulunu toplayıp gidiyor, lokantalar yemek veremiyor. Durumun ne kadar süreceğini merak edip Boğaziçi elektrik dağıtım şirketine telefon açanlara, bir saat sonra düzeleceği söyleniyor. Bu süre her saat başı bir saat daha erteleniyor.

Hani özelleştirme ile her şey daha iyi olacaktı?

Bu nüfusa, bu yoğun iş yeri artışına alt yapı yetersiz mi kalıyor? Hani yeni yatırımlar yapacaklardı?

TURİST BÖLGEYİ BOŞALTIYOR

Turist odasında, otelinde karanlıklar prensi, prensesi gibi dolaşıyor. A/C çalıştırılamadığı için odasında ter içinde uyumaya çalışıyor, Türkiye de bundan zarar görüyor. Seyahat acentaları turistine mahcup oluyor, oteller misafirlerine karşı mahcup oluyor, özelleştirilmiş elektrik dağıtım şirketlerinin kasasına girecek %38 zammın keyfini turiste elektrik işkencesi yaptırarak, işini yapmayarak, oluşan zarardan hiç etkilenmeden işlerini yürütüp keyiflerine bakıyorlar. Turist telefonunu şarj edemiyor, internetten yararlanamıyor, karanlık sokaklarda kendini korku içinde hissediyor.

Polis mi? Trafik polisi altındaki Mercedes ile meydanda sürat denemesi yapıyor. Turizm polisi meydanda aracı ile park etme eğitimi yapıyor, gece gündüz meydanın ortasına motorları çalışır şekilde park edip, gece ışıldakları ile meydanı korku filmi platformuna çeviriyor. Merak eden kamera kayıtlarına bakıversin. Bir kaza olsa ne olacak? Trafiğe kapalı alanda trafik polisleri. Meydanın bir bölümü bedava otopark olmuş, kim işletiyor belli değil.

BİRAZ UTANMA OLUR İNSANDA

10 gündür elektrik tamiratını beceremeyenler, utanma duygusunu mu yitirdiler acaba? Topu topu 4 kilometre kare alanda turiste işkence çektirenlere bunun hesabını kim soracak?

Ülkenin neresinden tutsak elimizde kalıyor. Bir de %38 zam yapıyorlar elektriğe.

Kim ödeyecek bunun bedelini?

Turist mi? Esnaf mı? Acentacı mı? Otelci mi? Her zaman olduğu gibi, yapanın yanına kar mı kalacak?

Turist; acentaların, TGA’nın çabasıyla gelir, elektrik yokluğundan memnuniyetsiz ayrılır. 3'üncü dünya ülkesi tanımına ne çok uyuyoruz, farkında mısınız?


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.