Studiosus, "Türkiye sayesinde rekor ciroya ulaştık"...

Uzun süre Türkiye’yi programdan çıkarmayı düşünen kültür uzmanı tur operatörü Studiosus Reisen, sonunda gerçeği kabul etti: "Türkiyesiz olmuyor."

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Studiosus, "Türkiye sayesinde rekor ciroya ulaştık"...

Tamamen tarih, arkeoloji ağırlıklı turlar satan kültür turları spesiyalisti Alman Studiosus Reisen, bundan 4 yıl önce kataloglarındaki Türkiye programını adım adım azaltmaya başlamıştı. Bu kararın sonucu olarak mı bilinmez ama aynı tur operatörü o tarihten itibaren ciroda, kârlılıkta ve yolcu sayılarında düşüş yaşamaya başladı. Programında Uzakdoğu, Ortadoğu ve Güney Amerika’ya ağırlık veren şirket, 2009’da ciddi oranda zarar etmişti.

 
2009’un sonunda Türkiye’yi tekrar programa alan kültür turları uzmanı, 2010’da ciroda tarihinin en yüksek değerine ulaştı. Deniz tatili gibi ürünler satmayan şirketin CEO’su Peter-Mario Kubsch sonunda itiraf etti: “Türkiye bir yıl içinde sattığımız ürünlerde ikinci sıraya yükseldi”.

 

Kubsch şöyle dedi: “Türkiye satışları bir anda fırladı ve Türkiye ikinci sıraya yükseldi. Geçen yıla göre yüzde 9,3 artışla toplam 104.000 yolcu taşıdık ve ciromuz bizim için rekor değer olan 237 milyon Euro’ya çıktı.” Turlarını Premium sınıf ve alışılmıştan pahalıya satan şirket CEO’su Kubsch, “2011 yılı için Türkiye ve Çin programını genişleteceğiz” dedi. (tourexpi)

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.