Sonbaharın keyfini, 55 yaş üstü çıkarıyor...

Sektörün düşüş zamanlarında seyahat 55 yaş üzeri evli çiftler için bir avantaja dönüşmüş durumda. 55 yaş üzeri tatilcilerin oranı giderek artıyor ve bu gelişme son yıllarda hızla yaşlanan Batı’lı nüfusa bağlanıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Sonbaharın keyfini, 55 yaş üstü çıkarıyor...

Travel Guard’ın yaptığı araştırmaya göre çiftler sonbaharda çılgın kalabalıkların azalmasını bekliyor ve özellikle bu aylarda tatile çıkıyor. Travel Guard önümüzdeki on yılların planlamasında sektörün karar vericilerinin bu yeni, hızla yükselen ve çok harcayan, ama bir o kadar da zor beğenen müşteri segmentini daha fazla önemsemesi gerektiğini söylüyor.

 

 

Araştırmaya katılanlar, kamp, hiking gibi serüvenlerin (45%)yanı sıra mutfak kültürlerini geliştirmek için de (27%)seyahat ettiğini belirtiyorlar. Özellikle Akdeniz kültürü, tarihi, mutfağı bu yeni seyahatçilerin hedef destinasyonu. Giderek benzeşen, tek tipleşen yüksek sezon konseptini uzaktan izlemeye dahi tahammülü olmayan bu grup daima farklı, özgün, basit ama tatminkar destinasyon ve turizm ürünleri için gereken harcamayı yapmak için hazır.

 

 

En çok tercih edilen tatil yöreleri Avrupa, New York ve New England...

 

Araştırma aynı zamanda düşük sezonlarda tatile çıkanların yaz dönemi tatilcilerine göre çok daha fazla harcama yaptıklarını gösteriyor. Ankete katılanların 20%si bir tura ortalama 5000 dolar harcadıklarını belirtti.

 

 

Travel Guard Kuzey Amerika Başkan Yardımcısı Dan McGinnity 55 yaş üzeri çiftlerin daha esnek zamanlama yapma şansları olduğunu ve özellikle tarih belirlerken son derece rahat karar aldıklarını ve özellikle sonbaharı tercih ettiklerini ifade ediyor. (tourexpi)

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.