Sömestr tatilinin gözdesi Uludağ...
Sömestr tatilini evlerinden uzakta değerlendirmek isteyenler kayak merkezlerini tercih ediyor. Tatilciler en büyük ilgiyi kayak merkezlerine gösterirken, kayak merkezleri arasında 'En pahalısı' olarak gösterilen Uludağ'da yer bulunamıyor.
Tur operatörleri, bu yıl sömestr tatili için gerçekleşen rezervasyonlardan memnun olduklarını belirterek, özellikle kayak merkezlerinde neredeyse tüm otellerin dolduğunu, ekonomik krize ve karın geç düşmesine rağmen geçen yılın rakamlarını yakaladıklarını ifade ediyor. Sömestr tatilinde tatil merkezlerinin durumuna ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Etstur Yurtiçi Turlar Müdürü Suat Özbek, yurt içinde rezervasyonların devam ettiğini, ancak tesislerde yer bulmanın zorlaştığını bildirdi.
Tatilin ilk haftası için özellikle kayak merkezlerindeki otellerin neredeyse tam doluluğa ulaştığını vurgulayan Özbek, ikinci haftası için ise kayak merkezlerindeki bazı otellerde ve ılıman iklime sahip Antalya gibi bölgelerde yer bulunabileceğini söyledi.
Ağırlıklı talebin, Uludağ, Kartalkaya, Kartepe, Ilgaz, Erciyes, Palandöken, Davraz ve Sarıkamış gibi kayak merkezlerine geldiğine dikkati çeken Özbek, bu merkezler arasında Uludağ'ın, diğerlerine göre daha pahalı olduğunu, ancak en çok ilgiyi de yine buranın gördüğünü ifade etti.
Ilıman iklim ve ''daha hesaplı'' bir tatil isteyenlerin ise çoğunlukla Antalya'yı tercih ettiğine işaret eden Özbek, Antalya'da fiyatların ''yaz sezonu ile kıyaslanamayacak kadar ucuz'' olduğunu belirtti.
Özbek, kayak bölgelerine karın bu kış geç düşmesinin, talebin gecikmesine neden olduğunu, ancak geçen yılın rakamlarına ulaşabileceklerini sözlerine ekledi.
''BİR AİLE İÇİN ORTALAMA GECELİK FİYAT, 500 LİRA''
Setur Yurt İçi Turlar Yöneticisi Serhat Günay da aralık ayında başlayan rezervasyonlarda, en büyük talebin, Uludağ'a geldiğini bildirdi.
Günay, kayak merkezlerinin, bu yıl da sömestr tatilinin gözdesi olduğunu belirterek, termal tesisleri tercih edenlerin sayısının da fazla olduğunu ifade etti.
Kayak merkezlerindeki otellerin kapasitesinin sınırlı olduğunu hatırlatan Günay, ''Bu yıl kar yağışının gecikmesi ve maalesef pistlerde ideal ölçüde kayağa elverişli karın bir türlü oluşmaması, otellerin dolmasını biraz geciktirdi ama sömestr kapasitesi sınırlı olduğundan ve bu yıl da tüm doğal etkenlere rağmen otellerin neredeyse yüzde 100 dolduğunu söyleyebiliriz'' diye konuştu.
Fiyatların, geçen yıla göre yüzde 10 düşük olduğunu vurgulayan Günay, kayak merkezlerinde bir aile için ortalama gecelik fiyatın 500 lira seviyelerinde bulunduğunu söyledi.
Kartalkaya ve Uludağ'ın, diğer kayak merkezlerine göre daha pahalı olduğunu dile getiren Günay, en çok talebin de bu iki merkeze geldiğini bildirdi.
Yurt içinde paket tur yapmadıklarını anlatan Günay, yurt dışı turlarında ise Fransa, İtalya ve Avusturya'nın ilgi gördüğünü ifade etti.
''YER BULAMADIĞIMIZ İÇİN GÜNÜBİRLİK TURLARA BAŞLADIK''
Jolly Tur Acentalar Müdürü Murat Kuduzcu da Uludağ, Kartalkaya ve Kartepe'de artık yer bulunamadığını, ancak diğer kayak merkezlerinde sınırlı da olsa rezervasyonların devam ettiğini bildirdi.
Termal tesislere de ilginin olduğunu dile getiren Kuduzcu, sayıları az da olsa sömestr tatilini Antalya'da geçirmek isteyenlerin de bulunduğunu söyledi.
Sömestr tatili için bekledikleri talebe ulaştıklarını vurgulayan Kuduzcu, ''Hatta hala talep geliyor ama yer bulamadığımız için günübirlik turlara başladık'' dedi.
Kayak merkezleri içerisinde otel bazında en pahalı bölgenin Uludağ olduğuna dikkati çeken Kuduzcu, ''Kayak yapılabilecek en güzel yerlerden birisi ise aslında Palandöken ama Palandöken'e ulaşım uçakla yapılıyor. Dolayısıyla ulaşım maliyetini eklediğinizde Palandöken'in maliyeti Uludağ'ın üzerine çıkıyor. Kartalkaya'da da tesis sayısı az olduğu için çabuk doluyor ve fiyatları yüksek kalıyor'' diye konuştu.
Paket turlara da ilginin yoğun olduğunu vurgulayan Kuduzcu, yurt dışı turlarda, Avrupa'da havaların ''çok soğuk'' olması nedeniyle Mısır ve Dubai gibi ılıman bölgelerin daha çok ilgi gördüğünü ifade etti. (AA)
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: