Skal Marmara, 'Kadına Şiddet' konusuna dikkat çekti...
Skal Int Marmara Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Karamanoğlu, Skal dostlarını 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde ağırladı. Bu özel günün anısına toplantıya katılan bayanlara özel hediyeler dağıtıldı ve 'Kadına İşddet' konusu tartışıldı.
Canlı müzikte ünlü besteci, Akın Erdem Ertübey'in muhteşem müziği ile eğlenen misafirler keyifli bir gece geçirdiler. Davet organizasyon, İmza firmasının'da bayanlara özel hediyeler vermesi çok güzel bir detaydı.
Başkan Ferzan Kırhan, tüm bayan arkadaşlarına çiçek hediye ederek, Kadınlar günlerini kutladı ve Kadına Şiddete Son verilmesi ve 8 Mart'ın Neden Dünya Kadınlar Günü seçildiği ile ilgili bilgiler verdi.
Kırhan konuyu şöyle özetledi: "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, tüm dünya emekçi kadınlarının kutladığı uluslararası bir gündür.8 Mart 1857'de ABD'nin Newyork kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasındanda çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucu çoğu kadın 129 işçi can verdi.
Nihayet 26-27 Ağustos 1910 tarihinde Danimarka'nın Kopenhag kentinde 2. Enternasyonale bağlı kadınlar toplantısında (Uluslararası Sosyalist Kadınlar Konferansı) Almanya Sosyal Demokrat Partisi önderlerinden Clara Zetkin, 8 Mart 1857 tarihindeki tekstil fabrikası yangınında ölen kadın işçilerin anısına 8 Mart'ın International Women's Day-Dünya Kadınlar Günü olarak anılması önerisini getirdi ve öneri oybirliğiyle kabul edildi.
Türkiye'de 8 Mart Dünya Kadınlar Emekçi Günü ilk kez 1921'de kutlanmaya başlandı. Birleşmiş Milletler Kadınlar On Yılı programından Türkiyenin'de etkilenmesiyle, 1975 yılında Kadın Yılı Kongresi yaoıldı. her yıl çeşitli kadın örgütleri tarafından Dünya Kadınlar Günü kutlanmaya devam ediyor."
Başkan Kırhan, "Kadına Şiddet ve Dünya Geneli verilerini açıkladığında, olayın vahim durumuna dikkat çekti. Kırhan, "2007 verilerine istinaden, Küresel olarak, 15 ile 45 yaş arası kadınlar, kanser, trafik kazası ve savaşlardan daha ziyade, erkek şiddetinin sonucu hayatını kaybetmekte veya sakatlanmaktadır"dedi.
Ülkemizde de bu şiddet'in azalacağına gittikçe dahada arttığına dikkat çeken Kırhan, "Bu konuda ilerleyici çalışmaların yapılması devletin, sosyal kurumların, kadın örgütlerinin ve bireysel olarak herkesin görevidir" diye konuştu.
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: