SKAL Ankara'dan, 'Dünya Barış Günü' açıklaması...

SKAL International Ankara Başkanı Savaş Çolakoğlu, 21 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla bir açıklama yayınlayarak, Dünya Barış Günü’nün bütün insanlığa barış ve huzur getirmesini diledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
SKAL Ankara'dan, 'Dünya Barış Günü' açıklaması...

SKAL International Ankara  Başkanı Savaş Çolakoğlu:

 

"Dünya Skal Ailesinin bir üyesi Skal Ankara olarak, Dünya Barış Günü’nün bütün insanlığa barış ve huzur getirmesini diliyoruz.

 

Skal ailesinin dünyanın 87 ülkesine yayılan barış zincirinin daha etkinleşmesi ve dünya barışının kökleşmesine daha fazla katkı sunması doğrultusunda çalışıyoruz.

 

Birbirini tanıyan, anlayan ve kaynaşan insanlardan oluşan toplumların, birbirlerine karşı önyargılarını da ortadan kaldırmaları daha kolay olacaktır.

 

Önyargıların silindiği aşamaya gelindikten sonra dünya barışının önemi ve önceliğinin daha yaygın paylaşımı ve bu hedefin daha kitlesel destek alması mümkün olacaktır.

 

Barışa yönelik arzu ve kararlılığın yaygınlaşması, siyasetin de gündemini ve önceliklerini değiştirecektir. Küreselleşme sürecinin hızla kuşattığı, insanların tahammüllerinin azaldığı, hırsların önem kazandığı günümüz dünyasında, çatışma ve savaşların cephelerden çok beyinlerde başladığını düşünürsek, barışı yönetecek çok önemli bir platforma sahip olduğumuzu görürüz. Turizm platformu… Seyahat ederek farklı kültürlerin tanındığı, siyasetten ayrılmış, din, ırk, dil ayrımını sorgulamayan insanların kültürlerini, fikirlerini, sosyal ortamlarını paylaştığı platform…

 

Elindeki  gücün farkında olan ve bu sorumlulukla hareket eden turizmciler…Böylesi bir atmosferin oluşmasıyla dünyada sürdürülebilir bir barış ortamı sağlanabilecektir.

 

Skal ailesinin bir parçası olarak barış- dostluk ve birliktelik adına yapılan tüm faaliyetler ve çalışmalara bütün kamuoyunun ortak olmasını, destek olmasını ve omuz vermesini arzu ediyoruz."


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.