Sizce, Bodrum...!

Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünden ,Doç. Dr Nazmi KOZAK’ın danışmanlığında ,Araştırma Görevlisi Deniz YÜNCÜ tarafından bir tatil bölgesi olan Bodrum’u kuşatan somut ve Soyut Unsurların yerli ve yabancı turistler tarafından nasıl algılandığına ilişkin bir tez çalışması yürütülüyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Sizce, Bodrum...!
Bodrum Belediyesi ve BOYTAV’ın katkıları ile yürütülen çalışmada turistlere Bodrum’un tarihi,kültürel ve doğal güzellikleri hakkındaki düşünceleri, yerel halk ve esnafın turistlere karşı tutumu,trafik ve ulaşım sorunu,konaklama ve yiyecek, içecek işletmelerinin yeterliliği,kalitesi ve temizliği,çalışan personelin eğitim düzeyi, yerel kültürün ve el sanatlarının sürdürülebilirliği, turistlerin vakit geçirebileceği alan ve meydanların yeterliliği,Bodrum’un yeşil bitki örtüsünün yeterliliği, Bodrum mimarisi, alışveriş imkanları,Bodrum’un eğlence ve spor aktiviteleri açısından zenginliği gibi yüz soru Türkçe,İngilizce ve Almanca dillerinde yöneltildi. Araştırma sonucu Ocak 2011’de yayınlanacak.

Bodrum Belediyesi ve Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı’nın desteği ile Araştırma Görevlisi Deniz YÜNCÜ  liderliği ve gözetiminde 7 Anketör tarafından 2500 turistle yüz yüze görüşerek yapılan anket çalışmalarında turistlere Bodrum hakkında 100 soru yöneltilmiştir.

Bodrum Belediye Başkanı ve Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı Başkanı Mehmet KOCADON konu ile ilgili yaptığı açıklamada araştırma çalışmalarının Bodrum turizminin sürdürülebildiği ile ilgili kente yön vereceğini ve Bodrum Belediyesi ve BOYTAV’ın bilimsel çalışmaları desteklemeye devam edeceğini belirtti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.